Aquest cap de setmana a Sant Feliu, amb la col·laboració del Festival Internacional de Cinema del Sàhara Occidental (FiSahara), es celebra aquest esdeveniment amb voluntat de reivindicar la causa sahrauí i no deixar-la caure en l’oblit

Creat el 2003 per la comunitat sahrauí dels campaments i la societat civil de l’estat espanyol, el FiSahara és un festival anual de cinema, cultura i drets humans que busca entretenir i empoderar el poble sahrauí a través del cinema, i visibilitzar internacionalment el conflicte del Sàhara Occidental.

En haver descobert el cinema, els sahrauís han adoptat aquest nou art com una eina per a l’autoexpressió, la resistència cultural i l’activisme pels drets humans, i ha donat lloc a la cinematografia sahrauí.

Amb la voluntat de reivindicar la memòria sobre la causa sahrauí, CineBaix ha preparat un programa de 4 sessions de curtmetratges, algunes acompanyades de debats, que es celebraran entre el 9 i el 10 de març.

Dissabte 9 de març a les 18h es celebrarà la primera sessió amb la projecció dels films Running Home i Insumisas. En aquest marc que a més coincideix gens casualment amb la celebració del 8 de març, es farà un homenatge a les dones sahrauís i un debat amb Laura Dauden, directora d’Insumisas, i una representant de les dones sahrauís de Catalunya.

La guerra i el genocidi a Gaza també seran motiu de reivindicació en el marc d’aquest cicle de cinema. Diumenge 10 de març a les 20h començarà la darrera sessió, D’Al- Aauin a Gaza: Cinema contra l’ocupació, també amb la projecció de dos films. Després de la projecció es celebrarà un últim debat que comptarà amb la participació d’un membre del BDS Catalunya (Boicot, Desinversions i Sancions a Israel) i un representant del Front Polisari a Catalunya.

Consulta aquí horaris i programa

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here