Aquest 8 de març es commemora el Dia Internacional de les Dones. El lema internacional d’aquest any és “Finançar els drets de les dones per accelerar la igualtat”

Un dia festiu i reivindicatiu arreu que al Baix Llobregat es viu d’una manera molt intensa, malgrat la convocatòria de la manifestació intenta ser unitària a Barcelona, per tal de sumar esforços.

Així, moltes dones baixllobregatines arribaran avui a la capital des de molts punts de la comarca, per sumar-se a aquesta marxa per la igualtat.

Durant tot el mes de març, totes les localitats del Baix Llobregat s’omplen d’activitats feministes:

Barcelona

Aquest mateix divendres, Barcelona viurà la tradicional manifestació unitària que començarà a les 18 hores al Passeig de Gràcia i acabarà a l’Arc del Triomf.

L’Assemblea 8M ha escollit el lema “Dones, lesbianes i trans dempeus contra les precarietats, les fronteres i els genocidis”.

El Prat

El Prat de Llobregat ha organitzar un seguit d’actes que van començar el dijous dia 7 i que acabaran el 3 d’abril. 

El dissabte, dia 9, a La Capsa, tindrà lloc el Late Xou “En altres paraules. Paraula de Dones 2024”.

Cornellà

A Cornellà, aquest divendres es llegirà a les 12 del migdia el manifest de la Xarxa per la Igualtat, a la Plaça de l’Església i el diumenge, dia 10, tindrà lloc la 9a Festa de la Igualtat, a Can Mercader.

Esplugues

A Esplugues de Llobregat el passat dissabte dia 2 de març va tenir lloc l’acte de presentació dels nous punts de la Ruta Feminista, un homenatge a dones de diverses disciplines a places i carrers del municipi.

Enguany s’ampliarà amb dedicacions a Frederica Montseny, Rosa Parks, Las Sin Sombrero, María Zambrano i Las 13 Rosas. L’antic carrer Vidal i Ribas, tal com va informar elBaix.cat, canviarà la seva denominació per la d’Hipàtia d’Alexandria.

Esparreguera

A Esparreguera el 8M inclou, entre d’altres activitats, l’acte institucional a les 12 del migdia a la Plaça de l’Ajuntament i l’exposició  “Montserrat Roig, cronista d’un temps i d’un país” a la Plaça Antoni Nin i Escudé.

Sant Feliu

A Sant Feliu de Llobregat, a la plaça 8 de març, el dissabte 9 de març Baix Llobregat en Comú i Sant Feliu En Comú Podem han organitzat un acte comarcal que començarà a dos quarts d’onze. Hi haurà ioga, zumba, una assemblea oberta, concerts de Lil Barby i Esther Luna i un vermut.

Fonts: Ajuntaments del Prat, Cornellà, Esplugues i Esparreguera i Sant Feliu En Comú Podem

Fotografia: Assemblea 8 M

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here