L’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat s’ha compromès a accelerar el procés per reallotjar les famílies dels 38 pisos del bloc expropiat ‘el Barco’, on el 23 de febrer va caure un sostre fals

El consistori va expropiar l’edifici fa quasi dos anys i té previst enderrocar-lo perquè està en terrenys qualificats com a zona verda al Pla General Metropolità.

L’incident de l’altre dia ha dut el consistori ha agilitzar els tràmits per oferir nous habitatges o compensacions econòmiques, ja que una revisió tècnica va detectar risc d’esfondrament en quatre pisos més.

Els informes indiquen que el despreniment és fruit d’un problema d’humitats i l’Ajuntament s’ha compromès a fer obres d’emergència “imminents” als habitatges afectats.

‘El Barco’ és un edifici construït fa vuitanta anys al carrer de la Riba, a la zona del parc dels Torrents. El 2006, trenta anys després que el Pla General Metropolità qualifiqués els terrenys com a zona verda, la família propietària va sol·licitar l’expropiació a la Generalitat, que va derivar aquesta obligació a l’Ajuntament. El consistori és actualment el propietari de la finca.

Pel que fa a les obres d’emergència, fonts municipals precisen que no impliquen el desallotjament dels pisos afectats, ja que el problema afecta el fals sostre i no es tracta de qüestions que comprometin l’estructura de l’edifici.

En paral·lel a l’actuació puntual, l’Ajuntament vol accelerar els tràmits per oferir una nova llar als afectats per l’expropiació: “No volem que hi hagi cap risc per a les persones”, va dir l’alcaldessa ahir en una reunió amb els veïns.

Diaz va garantir que tots els veïns disposaran d’un nou allotjament o bé una indemnització, segons els anys que portessin vivint al pis. L’alcaldessa ha expressat que el consistori està buscant pisos de lloguer social per als qui tinguin dret a reallotjament.

Font: ACN 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here