El passat mes de novembre el nou equip de govern municipal de Sant Feliu de Llobregat va organitzar un acte públic per denunciar la complicada situació econòmica en la que, segons el PSC, Junts i Veïns (a la fotografia) , havia deixat l’Ajuntament l’anterior govern d’En Comú Podem i ERC. L’alcaldessa Lourdes Borrell va arribar a avisar d’una “possible intervenció de l’Ajuntament per part de l’administració central” a causa de la delicada situació de les finances municipals per “la mala herència de la gestió” de l’anterior govern. L’Ajuntament ha utilitzat aquesta pretesa situació d’emergència per justificar la renúncia a projectes com la rehabilitació de la Masia de la Salut o la ubicació de l’Escola d’Hostaleria del Baix Llobregat a Can Bertrand.

Situació correcta de les finances municipals

Però en el darrer Ple municipal del mes de febrer es van fer públiques les dades del tancament pressupostari del 2023. I els números diuen que l’estalvi net va ser de 728.202’37 euros, que el resultat pressupostari fou de 1.652.484’92 euros, que el romanent de tresoreria és de 1.332.878’05 euros i que el nivell d’endeutament de l’Ajuntament es va quedar en el 34’4 %, molt lluny del 75% en el que està fixat el límit legal. Ni dèficit ni possibilitat d’intervenció de l’Ajuntament per part de l’administració central ni mala gestió.

Els Comuns, en el govern fins el mes de juny, treuen pit i afirmen: “S’ha acabat el teatre: L’Ajuntament no està en fallida, ni hi ha hagut negligència en la gestió de l’anterior govern municipal, més enllà de les dificultats que tots els ajuntaments estan tenint per les deficiències del finançament local”.

L’actual equip de govern ha deixat de pagar els proveïdors dins el termini legal

En Comú Podem introdueix una certa dosi d’ironia en el tema i assenyala que “l’únic paràmetre que no compleix la normativa és el del termini de pagament a proveïdors, una qüestió que és responsabilitat directa de l’actual equip de govern”.

L’Ajuntament de Sant Feliu ha passat de pagar a 27’86 dies durant el primer trimestre de 2023 i a 29’29 dies el segon trimestre, mentre van governar els Comuns i ERC, a pagar a 36’35 dies el tercer trimestre i a 33’27 dies el quart trimestre  amb el govern de PSC, Junts i Veïns.

El regidor Manel Martínez recorda que la darrera vegada que l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat es va veure obligat a fer un Pla financer va ser el 2011 amb el canvi de govern, per l’estat en el que el PSC, que havia governat durant aquell mandat amb Borrell com alcaldessa, havia deixat les finances locals.

Font: Sant Feliu En Comú Podem

Fotografia: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here