La tretzena edició de la Setmana de la Poesia ha tornat a Sant Feliu i fins el 24 de març farceix la capital del Baix Llobregat de diverses propostes entre recitals, teatre, concerts, performances i exposicions, amb la poesia com a eix vertebrador

En aquest marc, ahir es va celebrar un acte molt especial a l’Ateneu santfeliuenc, una doble sessió en què es va tractar la relació entre la música i la poesia. Va obrir el cantant del grup de Sant Feliu de Llobregat, Vania, amb un petit concert on va repassar algunes de les cançons més poètiques del pop fet al Baix Llobregat.

D’Estopa a Love of Lesbian passant per músics del mateix Sant Feliu com Frank Gálvez, l’Alejandro Santervás va fer un tendre recorregut pels seus records i aquelles cançons que havien anat lligades a un moment click, parafrasejant a Santi Balmes, un moment especial en el què per alguna raó es produeix un canvi que afecta el teu futur i a la teva relació amb la música.

A continuació, es va duur a terme la presentació del darrer llibre escrit pel vicentí cantant de Love of Lesbian, Santi Balmes, “Esa pieza que no encaja”, on el polifacètic artista del Baix Llobregat descobreix els seus secrets a l’hora de composar cançons i escriure.

En format d’amena conversa, Balmes va desgranar, sense voluntat de fer masses spoilers, algunes de les anècdotes que relata el seu llibre, i va parlar també de la seva relació amb el Baix Llobregat com a espai de creació ric i divers, amb un fort factor diferencial de Barcelona.

El públic que va omplir l’Ateneu, va poder gaudir d’aquest acte en què per suposat també es va parlar de poesia. Balmes va teoritzar sobre com la música canvia el text poètic conferint força a la paraula escrita d’una manera única.

Organitzat per l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat i l’associació La Mordida Literaria, les persones assistents van poder comprar el llibre de la mà de Barra Llibre, la llibreria gestionada per la mateixa Mordida Literaria que després d’obrir una llibreria exitosa al barri de Sants de Barcelona, van decidir obrir-ne una altra a Sant Feliu, que com malauradament està passant a moltes ciutats metropolitanes, s’havia quedat sense llibreries.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here