La celebració de la Setmana Santa a Sant Vicenç dels Horts és un dels moments més esperats de l’any. Tradició, solemnitat, passió, cultura i emocions a flor de pell envolten aquesta festivitat tant celebrada per la ciutadania i per les entitats vicentines. No en va, la celebració de la Setmana Santa a Sant Vicenç dels Horts va ser guardonada el 2014 amb el Premi Reconeixement Cultural Baix Llobregat en la categoria de Cultura Popular.

Les activitats s’iniciaran aquest divendres 22 de març a les 19 h amb la tradicional Desfilada dels Armats del Cos de Portants del Sant Crist, que tindrà sortida del Casal Parroquial.

El mateix dia a les 20 h es celebrarà l’Acte de presentació de la Setmana Santa a la Societat La Vicentina a càrrec del Sr. Manuel Zamora Negrillo, Director del Secretariat Diocesà de Confraries i Germandats de la Arxidiòcesi de Barcelona. L’acompanyaran Joan Ruiz (president del Cos de Portants del Sant Crist) i Juan Martínez (president de la Cofradía del Santísimo Cristo de la Salud y de Nuestra Señora de la Soledad), i clourà l’acte l’alcalde, Miguel Comino Haro.

Posteriorment hi haurà un petit tastet de l’Auto Sacramental i l’actuació d’Arcángel; Joaquin el Duende, i Manuela la del Duende.

Dissabte 23 de març, a les 19.15 h hi haurà la Benedicció de rams i la posterior processó de rams, que sortirà de la plaça de la Creu, i que es repetirà diumenge 24 de març a les 10.30 h, però amb sortida de l’Església de Sant Antoni de Pàdua.

A les 11.30 h del diumenge 24 es celebrarà una altra de les processons més esperades, la del Sant Crist de la Esperança, “processó de la borriquita“, acompanyada per la banda de tambors i trompetes Sones de Pasión de Reus. La sortida es realitzarà des del Poliesportiu Municipal Sant Josep, Escola Sant Josep. I a les 12 h Benedicció de rams i Missa a l’Església de Sant Josep.

Superat el primer cap de setmana, dilluns 25 de març a les 19.30 h es realitzarà el Prec del Sant Rosari a l’Església de Sant Josep, i a les 20 h el Trasllat en processó del Santísimo Cristo de la Salud i de Nuestra Señora de la Soledad, també des de l’Església.

Dimarts 26 de març, les 21 h, una altra de les processons clàssiques, la Desfilada dels Armats del Cos de Portants del Sant Crist, que sortirà des del Casal Parroquial. I a les 22 h, la Representació de l’Auto Sacramental que mostren els darrers dies de Jesús fins a la seva mort, que es posarà en escena a l’Església de Sant Vicenç Màrtir.

Després d’un dia de descans, dijous 28 de març a les 21.30 h es celebrarà la Processó amb saetas del Santísimo Cristo de la Salud i de Nuestra Señora de la Soledad, acompanyats per les bandes de música, que sortiran del Poliesportiu Municipal Sant Josep, Escola Sant Josep.

La traca final serà divendres 29 de març. La jornada començarà a les 8 h amb el Via Crucis que sortirà de l’Església de Sant Vicenç Màrtir; a les 16.30 h la Desfilada dels Armats del Cos de Portants del Sant Crist, que farà una breu exhibició i l’arenga del Centurió, davant de l’Ajuntament de Sant Vicenç.

A les 17.30 h i a les 19 h, noves representacions de l’Auto Sacramental a l’Església de Sant Vicenç Màrtir, i tot seguit, a les 19.30 h, es podrà gaudir a la Plaça de la Vila del Concert de les bandes participants a la Processó de la Penitència.

Finalment, a les 21 h del divendres 29, es produirà segurament un dels moments més esperats i emotius de tota la Setmana Santa, la Processó del Silenci del Sant Crist amb els passos de l’Hort, de l’Assotament, de l’Ecce Homo, de Natzaret, de la Mare de Déu dels Dolors, de la Soledat i del Sant Sepulcre; que sortirà de l’Església de Sant Vicenç Màrtir.

AQUÍ pots consultar el Programa complert amb els itineraris, etc

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here