Viladecans acollirà per primera vegada la final de la 5a etapa de La Volta a Catalunya, i la localitat baixllobregatina s’ha bolcat amb activitats diverses per donar una gran benvinguda a aquest important esdeveniment esportiu

Arriba una de les proves per etapes més antigues del calendari ciclista mundial. La 103a edició de La Volta a Catalunya viurà el final de la seva cinquena etapa a Viladecans aquest divendres 22 de març. Per primera vegada, la ciutat baixllobregatina acollirà la meta final d’una competició ciclista de primer nivell.

L’Ajuntament de la localitat ha apostat per ser part important de la cursa com a una oportunitat per a la projecció com a ciutat esportiva i saludable i ha comptat amb la col·laboració del centre comercial Viladecans The Style Outlets per fer realitat aquesta arribada a la ciutat.

A La Volta, que compta amb set etapes des del 18 i fins al 24 de març, hi participen 25 equips ciclistes, entre els quals estan els divuit millors equips del món. Així, a l’arribada es podran veure algunes de les estrelles més destacades del moment del ciclisme mundial.

Està previst que hi participin guanyadors del Tour de França com l’eslovè Tadej Pogacar, el galès Geraint Thomas o el colombià Egan Bernal, així com de La Vuelta a España, com l’estadounidenc Sepp Kuss o el colombià Nairo Quintana; a més d’alguns dels ciclistes nacionals més destacats, com Enric Mas i Mikel Landa.

SUMA’T A LA FESTA DEL CICLISME!

Durant tot aquest divendres, hi haurà activitats per gaudir de la prova ciclista. Pel matí, al voltant de la plaça Europa de Viladecans se celebraran activitats físiques a l’aire lliure per a gent gran, adults i nens i nenes d’escoles de la ciutat. Per la tarda, una vegada acabada la cursa, arribarà la part més animada amb:

• Espectacle còmic ‘Karoli la Volta, la Vuelta, el Giro, el Tour…’ de la Cia. Karoli

• Instal·lació ‘Camerino de maquillatge’ de la Cia.Mr. Burro

• Espai ‘Pedala i pinta’ de la Cia.Mr. Burro

• Xocolatada a càrrec de Viladecans Contra el Càncer i berenar

Per descomptat, també compten amb la participació ciutadana per animar als corredors de la cursa i gaudir entre tots i totes d’aquest dia històric per a la ciutat deltaica.

EL RECORREGUT

La línia de meta estarà a l’avinguda de la Generalitat, a l’alçada de la plaça d’Europa.

Els corredors entraran a Viladecans des de Sant Boi per la comarcal. Des de la plaça d’Espanya s’endisaran en la zona industrial a través de les avingudes del Progrés i de la Tecnologia fins a arribar a Viladecans The Style Outlets per la carretera de la Vila.

Després de passar pels carrers de Marie Curie i de Matilde Ucelay, el pilot pujarà al viaducte d’accés a la C-32 per dirigir-se a l’avinguda de l’Agricultura abans de fer el darrer gir i encarar ja la recta de meta a l’avinguda de la Generalitat. En total, el pilot farà un recorregut de 4,6 quilòmetres per la ciutat.

Font: Ajuntament de Viladecans

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here