ElBaix.cat ha anat informant de l’evolució del desallotjament de l’edifici El Barco d’Esplugues de Llobregat. El fet principal és, sens dubte, el partiment de les famílies que s’han vit obligades a abandonar les seves llars. Però aquest episodi ha provocat també una polèmica política entre l’Ajuntament de la ciutat i el Govern de la Generalitat, entre el PSC i ERC, en ple clima pre-electoral.

El primet tinent d’alcalde d’Esplugues, el socialista Eduard Sanz, va denunciar que la Generalitat no s’hagués posat en contacte amb el consistori. La consellera de Territori, Ester Capella, d’ERC, reponsable de les polítiques d’habitatge de la Generalitat, va enviar una dura carta de resposta a l’alcaldessa socialista Pilar Díaz.

La polèmica s’ha traslladat a les xarxes: la consellera ha afirmat que “la situació d’El Barco, coneguda per l’ajuntament d’Esplugues des de fa almenys un any, no se’ns ha comunicat fins divendres a la tarda. Badalona va ser un accident, Santa Coloma una emergència , però Esplugues és manca de previsió. Des de territoi.cat tota la predisposició, cap deixadesa”.

L’alcaldessa Pilar Díaz va respondre immediatament: “Consellera, esperava trucada interessant-se per l’emergència habitacional, no una piulada. Que El Barco està en perill imminent de col·lapse ho sabem des d’aquest dilluns. Que no l’emboliquin. Ens heu ofert zero habitatges. Els ajuntaments ens busquem la vida”.

Aquest enfrontament entre el PSC i ERC es produïa el mateix dia, aquest dimecres 27 de març,  que l’alcalde de la veïna ciutat de Barcelona, el socialista Jaume Collboni, anunciava un imminent pacte de govern amb ERC a la capital catalana, tot i que els republicans no volen fer-ho públic fins passades les properes eleccions del 12 de maig.

Fotografia d’una imatge d’arxiu d’Ester Capella i Pilar Díaz: Esplugues Digital

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here