Aquest dijous han marxat del Barco d’Esplugues de Llobregat els últims tres veïns que continuaven a l’edifici des que dilluns l’Ajuntament en va ordenar el desallotjament per estat ruïnós

Als 38 habitatges que té la finca hi vivien més de cent persones, la majoria de les quals van marxar les primeres 24 hores. Aquest dimecres quedaven quatre veïns que es resistien a abandonar els pisos, però dos van acceptar marxar al vespre i aquest migdia ho han fet la resta.

El jutge havia autoritzat desallotjar l’edifici amb intervenció policial si fes falta davant el “risc incert” que presenta la finca. Amb l’edifici buit, l’Ajuntament ha instal·lat sis càmeres de vigilància amb sensors de moviment i detectors de calor que controlarà la Policia Local.

Aquesta darrera nit ja no ha dormit cap dels afectats a l’alberg del CUESB, al Poble Nou de Barcelona, que havia estat el punt habilitat dilluns com a emergència. Del conjunt de famílies desallotjades, tres han estat reubicades en pisos de lloguer social -assumit per l’Ajuntament-, mentre la resta dormen a hotels, apart hotels o domicilis de la xarxa familiar.

Mentrestant, continuen els retrets creuats entre el govern d’Esplugues i la Generalitat sobre la implicació del Departament de Territori a l’hora de buscar solucions per als desallotjats.

En paral·lel, l’Ajuntament ha anunciat que els treballs d’apuntalament del Barco començaran després de Setmana Santa. Està previst que s’allarguin entre deu i quinze dies, i serà aleshores quan els veïns podran retirar totes les seves coses.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here