Els espais adjacents, que han estat escenari de molts rodatges, els va comprar l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat per obrir-los al públic

En ple nucli històric d’Esplugues de Llobregat, entre cases centenàries, l’Ajuntament i l’església parroquial de Santa Magdalena, s’hi amaga un edifici singular i laberíntic que ara s’ha posat a la venda per 6 milions d’euros.

És la casa de l’escultor Xavier Corberó, que durant 60 anys i fins a la seva mort, el 2017, va adquirir, ampliar i reformar diverses cases del poble per formar un conglomerat arquitectònic immens –i en algunes parts, sense cap ús concret més enllà de l’estètic– on va establir el seu quarter general.

Els espais adjacents del conjunt ja els va comprar fa uns anys a la família l’Ajuntament d’Esplugues, que va pagar tres milions d’euros per convertir l’anomenat Espai Corberó o Casa dels Cecs -el número 100 del carrer Església- en un equipament cultural públic.

A la zona municipal hi ha, entre altres edificacions, patis i estanys, un imponent auditori amb un sostre de volta de formigó i capacitat per a unes 300 persones.

Un conjunt singular que, tant abans com després de passar a mans públiques, s’ha convertit en escenari de passarel·les o rodatges com ara la pel·lícula “Vicky Cristina Barcelona”, de Woody Allen, el videoclip de la cançó “Vampiros”, de Rosalía i Rauw Alejandro, o l’anunci de presentació de 3Cat.

Tot i això, la venda del 2021 no va incloure la part on vivia i treballava l’artista, organitzada al voltant d’una lluerna hexagonal, que s’ha mantingut intacta i ara s’ha posat a la venda amb l’opció de mantenir-la com a habitatge o reconvertir-la en un hotel.

L’artista “va crear un conjunt harmònic i formalment diferenciat del que és habitual a la zona, com a conseqüència del seu talent com a artista tridimensional, no només en el terreny de l’escultura en metall i pedra, sinó també en el de l’arquitectura”, en destaca el mateix portal immobiliari.

Això sí, l’anunci ja adverteix que qui tingui els sis milions per quedar-se la casa l’haurà de reformar.

Font: ACN

Imatge titular: TOParquitectura / Jordi Romeu

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here