El funcionaris de presons de Brians 1 i Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires, s’han tornat a mobilitzar aquest dijous, 4 d’abril,  en el marc de les protestes per l’assassinat a la presó de Mas d’Enric, al Catllar, d’una treballadora de la cuina del centre penitenciari, a mans d’un pres que després es va suïcidar.

Aquest dijous al matí els treballadors han bloquejat els accessos als dos centres penitenciaris i han encès fogueres amb pneumàtics  (a la fotografia), fet que ha provocat la presència dels Mossos d’esquadra. S’han viscut moments de tensió. A partir de les 9 del mati les concentracions s’han dissolt. S’han convocat vagues pels dies 26 d’abril i 11 de maig, el dia abans de les eleccions al Parlament de Catalunya

Els funcionaris de presons exigeixen la dimissió de la consellera de Justicia, Gemma Ubasart, i del secretari de Mesures Penals, Armand Calderó. No estan d’acord amb el fet que els sindicats del sector, on la UGT és majoritària, hagin iniciat una negociació amb el Departament sense haver aconseguit  el cessament dels màxims responsables de Justicia.

Mor una interna de Brians 1 després d’una temptativa de suïcidi

Les males noticies a les presons catalanes no s’aturen. El passat dijous, 28 de març, va morir a l’Hospital de Bellvitge una interna de la Unitat d’Hospitalització Psiquiàtrica (UHPP) de la presó de Brians 1. La interna havia estat traslladada a l’Hospital després d’un suposat intent de suïcidi. L’Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans va denunciar la mort aquest dimecres, 3 d’abril. Segons el Departament de Justicia la temptativa de suïcidi hauria tingut lloc el dilluns 25 de març al vespre. Segons l’Observatori es tractaria de la tercera mort per suïcidi en tres mesos als centres penitenciaris catalans.

Fotografia: CCMA

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here