El proper 25 d’abril arrenca el Temps d’Espàrrecs, amb un ventall ampli i divers de propostes per promoure el producte més emblemàtic de la zona agrícola gavanenca, que s’allargarà fins que finalitzi la Fira d’Espàrrecs, un certamen que enguany es celebrarà del 3 al 5 de maig, i que acaba de donar a conèixer la seva programació i la imatge del cartell

L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, ha destacat que “aquesta programació, que porta com a lema ‘La gran festa de Gavà’ esdevé possible gràcies a la col·laboració estreta entre pagesia, restauradors, comerç, entitats i artistes” i que és un projecte que “creix i es consolida” i “on a més de posar en valor els espàrrecs com a producte emblemàtic i de proximitat, en aquesta ocasió s’atorga un fort protagonisme a les actuacions musicals ja que comptarem amb la presència de grups potents”.

Durant l’acte, on també s’ha destapat la imatge del cartell de la fira d’aquest any, Badia s’ha mostrat plenament convençuda que “la iniciativa serà un èxit gràcies a la implicació de tots i totes i en especial a l’esforç de la pagesia, un sector al qual cal seguir donant tot el suport possible perquè són l’anima del certamen i d’ells en depèn la seva continuïtat”.

El president de la Cooperativa Agropecuària de Gavà, Josep Pañella, assegura que la pagesia afronta la fira “amb la mateixa il·lusió que sempre” i que, “tot i els seriosos problemes que afecten el sector, com la sequera i el canvi climàtic, gràcies al suport de l’Ajuntament la producció d’espàrrecs ha crescut molt en la darrera dècada i ara cal promoure’l perquè sigui valorat a tot arreu”.

Aposta per la gastronomia

El Temps d’Espàrrecs aposta també per la gastronomia amb 18 establiments que estaran presents al GastroGavà a la fira, on aquest any s’amplia la terrassa i hi haurà més ambient musical.

També es faran diversos showcookings amb noms destacats, com és el cas del xef Estrella Michelín, Fran López.

Així, el president del Gremi de Resturadors, Ángel Marín, ha refermat “l’aposta del sector per introduir l’espàrrec les nostres cartes, més enllà d’aquest programa, perquè cal defensar el nostre producte com a part del nostre ADN”.

Una potent programació musical

El programa musical del Temps d’Espàrrecs arrencarà el 27 d’abril a la plaça Francesc Macià amb la locutora i DJ de Los 40 Principales Neus González i el concert de Varry Brava, per a coronar la nit.

Però aquest no serà l’únic grup destacat que farà parada a l’esdeveniment gavanenc, ja que les nits del 30 d’abril i del 4 de maig, respectivament, The Tyets (22 h) i Stay Homas (22 h) també oferiran els sons més frescos del panorama català a la plaça Francesc Macià, entre d’altres.

Completaran el cartell musical un tribut a Hombres G amb el concert “Rotary Solidari”, el dimecres 1 de maig a l’Espai Maragall. El Concert de Primavera de l’escola American Lake Music (18 h) i de Maruja Limón (22 h) amenitzaran la plaça de Jaume Balmes el divendres 3 de maig ja en plena Fira i, el dissabte 4 de maig, el grup local Soulmates a les 20 h farà parada a l’Espai Maragall. Tancaran l’oferta musical Cash Caravan, el diumenge 5 de maig a l’hora del vermut a la plaça de Jaume Balmes.

Més informació al web firaesparrecs.cat

Font: Ajuntament de Gavà

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here