En relació al cas del cessament del tercer tinent d’alcalde d’Olesa de Montserrat, Jordi Martínez, del que elBaix.cat n’està fent un seguiment exhaustiu, el primer tinent d’alcalde, Marc Serradó (a la fotografia), de la CUP,  que a la meitat del mandat ha d’assumir l’alcaldia, ha manifestat en declaracions a Olesa Ràdio que el Bloc-CUP ha expulsat Martínez del grup municipal.

Martínez ha passat, doncs, a ser regidor no adscrit, tot i que Serradó ha explicat que malgrat el càrrec és personal ”esperen que deixi l’acta de regidor per permetre que una altra persona de la llista pugui assumir el càrrec i continuar treballant per Olesa”. De moment, Martínez encara no ha explicat públicament quines són les seves intencions ni ha exposat els seus arguments per defensar-se de les acusacions.

Serradó ha explicat que la decisió de separar Jordi Martínez del grup municipal del que va ser cap de llista fa tan sols onze mesos “ha estat molt difícil i el desenllaç és complicat”. També ha manifestat que deixa la porta oberta a que el regidor torni al partit  “en funció de com es resolgui la situació”.

Serradó no s’ha mogut de la versió oficial alhora d’explicar què ha passat i quines són les “presumptes irregularitats en tràmits administratius” que s’imputen a Jordi Martínez.  Aquesta opacitat ha provocat que des l’oposició el PSC i Olesa Oberta hagin criticat la manca d’explicacions a la ciutadania. En una nota confidencial a la seva militáncia, a la que va tenir accés elBaix.cat,  ERC asenyalava que Martínez, regidor responsable de la Policia Local, no hauria tramitat diverses multes.

La sortida de Martínez del grup Bloc-CUP, en cas que no dimiteixi com a regidor, deixa el govern amb una majoria absoluta justa (5 regidors de BO-CUP, 4 d’ERC i 2 de Junts) és a dir 11 d’un total de 21 regidors. D’altra banda, el grup municipal Bloc-CUP, que ja va perdre la meitat dels seus vots a les eleccions del 28 de maig, es veu afeblit de cara la resta del mandat: caldrà veure si la crisi comporta conseqüències de cara la substitució de l’actual alcalde d’ERC, Jordi Parent, per Marc Serradó de la CUP.

Font i fotografia: Olesaràdio

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here