L’alcaldessa Gemma Badia ha mostrat avui el seu frontal rebuig a la proposta anunciada avui pel president de la Generalitat de modificar el funcionament de pistes a l’Aeroport de Barcelona-El Prat durant dos mesos d’estiu entre les 10 i les 14 h

Badia ha estat contundent: “Gavà no accepta ni acceptarà mai un funcionament de pistes independents a l’aeroport. Ho hem dit sempre i ho reitero, és la nostra línia vermella, i farem tot allò que calgui perquè ningú no la traspassi”.

L’alcaldessa ha afegit que el plantejament vulnera el compromís de garantir la pau acústica als municipis de l’entorn aeroportuari amb l’ús de pistes segregades i l’ha qualificat de “unilateral i inviable”. “És un despropòsit, un anunci que trenca amb els consensos adoptats amb el Govern central i la pròpia Generalitat per no només garantir la pau acústica a Gavà, sinó també per reduir el soroll”, ha afirmat.

L’alcaldessa considera que “en precampanya, no tot s’hi val. I aquesta proposta és una manca de respecte absoluta cap als veïns i veïnes. La indignació i la decepció és màxima”.

També ha posat en dubte el recorregut de la proposta de la Generalitat: “Quan parlem de l’aeroport parlem d’una infraestructura cabdal per a l’economia del país, i qualsevol decisió que es prengui ha de ser amb una visió estratègica i de futur. Ni l’aeroport ni l’economia es gestionen dos mesos a l’any i per unes hores. Això demostra la inoperància del Govern actual per abordar el present i el futur de Catalunya”.

Només conèixer la proposta, l’alcaldessa ha contactat amb l’associació veïnal de Gavà Mar, el barri més afectat històricament pel soroll dels avions, i els ha traslladat el seu compromís de ser al seu costat per garantir que ningú no trenqui, ni ara ni mai, la línia vermella de Gavà. Cal recordar que Gavà defensa el blindatge de l’operativa en pistes segregades, ara i en qualsevol escenari de futur.

“No estem sols, els ministres de Transport i d’Indústria i el president d’AENA són conscients que l’actual operativa en pistes segregades és un camí de no retorn i, si algú vol fer marxa enrere, ha de saber que tot el que toqui fer, es farà”, ha manifestat.

L’alcaldessa també ha qüestionat que l’aïllament d’habitatges o la compra dels immobles sigui una solució. “Tancar finestres dos mesos a l’any i només quatre hores? Fer marxar la gent del seu barri? Segur que hi ha alternatives més realistes i serioses per fer de l’aeroport el hub internacional que necessitem sense malmetre la salut física i mental dels veïns de l’entorn, als quals no poden abocar de nou a no poder fer coses tan quotidianes com mantenir una conversa o sentir música o la televisió quan passa un avió”.

“Que ningú no s’equivoqui –ha afegit-. Estem a favor de millor, desenvolupar i promocionar l’aeroport, però no a qualsevol preu, s’ha de fer bé i es pot fer bé. La infraestructura no pot ser un malson per als veïns i veïnes de Gavà, i quan parlem de qualitat ambiental, el soroll també és un factor essencial a tenir en compte”.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here