Aquest dissabte, en el marc del treball del Pacte de Viladecans pel Clima, que segueix generant espais de debat i col·laboració sobre l’aplicació de polítiques de sostenibilitat al municipi; s’ha convocat l’Àgora de Viladecans pel Clima, una trobada entre ciutadania i agents locals per debatre estratègies amb l’objectiu de lluitar contra el canvi climàtic i adaptar millor la ciutat als seus efectes, en àmbits com l’edificació, el transport, els residus i els espais naturals

El Casal de barri Montserratina de Viladecans acollirà aquest dissabte 13 d’abril de 10 a 13 h; aquesta jornada per reflexionar, aprendre i compartir junt amb organitzacions del municipi interessades en participar en l’acció col·lectiva a favor de la sostenibilitat, que s’està impulsant a Viladecans.

En aquesta edició, coincidint amb la revisió del Pla d’Acció local per l’Energia i el Clima, es dedicarà l’Àgora a debatre sobre les estratègies que cal impulsar en clau local, per poder cobrir les necessitats energètiques dels habitatges i del transport personal, reduir la generació de residus i promoure la natura a l’entorn viladecanenc.

La jornada s’iniciarà amb la conferència de Júlia Martí Comas, investigadora de l’Observatori del Deute en la Globalització i autora del llibre “Manual ecofeminista contra el poder corporatiu”.

La tinenta d’alcaldia i regidora de Medi Ambient, Encarni Garcia; ha posat en valor en declaracions a elBaix.cat que “estem treballant en una nova forma de participació en què és la ciutadania la que proposa les accions a realitzar, i l’administració serà qui faciliti els mitjans perquè aquestes accions es puguin dur a terme”.

Una bona oportunitat per passar un matí diferent aprenent i construint un Viladecans millor, i per sumar-se al Pacte qui encara no ho hagi fet.

Acció directa: Mercat de segona mà

Amb el lideratge de l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat, aquest dissabte Viladecans també acollirà un mercat sostenible de segona mà a la Plaça de la Constitució de Viladecans de 10 a 14 hores.

En els moment de canvi d’armari, en aquest cas amb l’arribada de la primavera, volem renovar el nostre look i alhora detectem moltes peces que malgrat estiguin en perfecte estat, ja no ens tornarem a posar. Aquest mercat és la solució! Reutilitzar i reciclar.

Garcia s’ha mostrat molt satisfeta amb què “hi hagi més de 30 parades inscrites, això ens fa pensar que el mercat serà tot un èxit i que aquest serà un pas més per consolidar una nova forma de consum responsable, que impliqui generar menys residus, reutilitzar i reciclar”.

Són precisament accions com aquesta, les que van creant consciència i tenint un impacte en clau local, a més de generar comunitat i esdevenir una bona oportunitat per passar una estona agradable.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here