El ministre d’Indústria i Turisme, Jordi Hereu, va destacar aquest divendres que la reindustrialització és “una gran oportunitat pel progrés dels nostres fills i filles, que agafaran la indústria amb claus noves, com ara la revolució digital i l’energètica.”

En aquest sentit, va recordar que després de dècades on la tendència era la desindustrialització, “vam aprendre, amb la crisi econòmica de 2008, que els països amb un major pes industrial són més forts a l’hora d’aguantar crisis, tenen major estabilitat, generen major benestar entre la seva població i tenen uns salaris de més valor afegit.”

“Anem a recuperar pes industrial i a redescobrir el que ha fet gran el Baix Llobregat durant segles. L’ADN industrial que té aquesta comarca representa una manera de fer i una cultura cívica d’una zona que representa un dels pilars industrials més importants i potents d’Espanya”, va expressar Hereu en un dinar a Sant Boi amb 150 empresàries i empresaris del Baix Llobregat.

Hereu va afegir que aquesta nova revolució industrial està molt relacionada amb les noves tecnologies, amb la necessitat d’una major simplificació administrativa, amb més i millors infraestructures, i amb la innovació i la importància de transferir el coneixement que genera la ciència.

El ministre d’Indústria i Turisme va voler així mateix destacar que Catalunya és la comunitat autònoma que està rebent més fons provinents dels PERTE.

Per altra banda, va defensar el projecte del PSC i de Salvador Illa per a les eleccions del proper 12M: “Salvador Illa té Catalunya al cap i al cor. Si és escollit president, no governarà per una part dels catalans o pels que defensen la seva opció política, sinó que governarà per a tothom. I ho farà des de la perspectiva que el conjunt de catalans hem d’anar junts. Perquè quan anem junts som imbatibles. Malauradament, hem perdut oportunitats pel fet de no anar units”, va dir al temps que va recalcar que en aquestes eleccions Catalunya es juga decidir si és líder o està a la cua en qüestions cabdals com l’educació o les energies renovables.

L’acte va ser presentat pel primer secretari del PSC del Baix Llobregat, Antoni Poveda; i per l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, que van elogiar la tasca de Jordi Hereu i han posat d’exemple el fet que les empreses Chery i Ebro firmessin recentment l’acord a la Zona Franca per fabricar cotxes a l’antiga fàbrica de Nissan.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here