Per fi ha plogut. Aquest dilluns, 29 d’abril, les pluges han arribat a Catalunya i al Baix Llobregat. Ha estat el dia més plujós des del novembre de 2021, segons ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat).

El riu Llobregat (a la fotografia) ha experimentat una important crescuda que han provocat que s’activés l’estat d’alerta per possibles inundacions. A Sant Vicenç dels Horts el Llobregat ha arribat  a un cabal de 848 metres cúbics per segon, quan abans de l’episodi era tan sols de 2’5 metres cúbics per segon. A Sant Joan Despí el cabal ha arribat als 519 metres cúbics per segon. Les rieres de Collserola també han registrat una important crescuda: al salt de la Rierada, a Molins de Rei, l’aigua queia amb una força impressionant.

El Baix Llobregat i el Vallès Occidental han estat les comarques més afectades pels xàfecs. L’estació de Viladecans és la que més aigua ha acumulat : a les 9 de la nit havia recollit 121’7 mm de pluja, la xifra és elevada des de l’octubre de 2002.

Els Bombers de la Generalitat han atès 938 trucades per 627 expedients derivats de la pluja a tota Catalunya. Els vehicles han tingut dificultats per circular en algunes vies de la comarca.

Vessament d’aigües fecals a Gavà

La Plataforma Les Agulles- Ecologistes en Acció ha denunciat que, a causa del temporal, el sistema de clavegueram de Gavà ha abocat un gran volum d’aigües residuals sense depurar  a les rieres del municipi , que s’han vist greument afectades. El vessament ha arribat finalment al mar.

Font: Meteocat i Ecologistes en Acció

Fotografia: Betevé

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here