Totes les enquestes apunten a una victòria del PSC en les eleccions del 12 de maig tot i que, per governar, Illa necessitarà arribar a pactes amb altres formacions polítiques. El passat dijous Salvador Illa obria la porta a acords amb Carles Puigdemont, hores abans que es celebrés el míting de Sant Boi de Llobregat, en el que va intervenir el president del govern central, Pedro Sánchez, tal com va informar elBaix.cat.

Però aquest divendres, 3 de maig, es va produir un gir inesperat de guió que ha alterat la bona marxa de la campanya socialista. En un acte davant sindicalistes, Matías Carnero  (a la fotografia, amb Illa i Álvarez), president del comitè inter-centres de l’empresa SEAT i president de la UGT de Catalunya, que tanca la candidatura del PSC en aquestes eleccions, va pronunciar un dur discurs contra Carles Puigdemont que va alterar la voluntat expressada per Illa de no “enfangar” la política.

Davant els secretaris generals de la UGT d’Espanya i Catalunya, Pepe Álvarez i Camil Ros, i del secretari general de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco, Matías Carnero va afirmar sobre Puigdemont, en una intervenció que semblava pròpia d’un míting de Vox, que “Plorat va marxar ell al maleter, i no sé si cagat o pixat”. Carnero va difondre amb mal estil, a més, una noticia falsa ja que Puigdemont no va sortir del país l’any 2017 amagat en cap porta-maletes d’un cotxe.

L’allau de crítiques rebudes per Matías Carnero han obligat l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, directora de la campanya del PSC, a demanar disculpes “a les persones que s’hagin pogut sentir ofeses” per les paraules de qui tanca la llista socialista, tot afegint que es tracta d’un fet “puntual i aïllat”.

Les grolleres paraules de Carnero van disgustar els dirigents sindicals presents a l’acte, tot i que no a tots els assistents, que van aplaudir i riure la intervenció del president d’UGT. La exsecretària general de la UGT a les comarques gironines, Dolors Bassa, va considerar les paraules de Carnero una falta de respecte al president Puigdemont “però també a la UGT com a organització”. Es desconeix hores d’ara si aquest episodi pot dificultar el paper institucional que el president del comitè de l’empresa més important de Catalunya, la SEAT, amb la seu principal a Martorell, ha de jugar amb negociacions amb els governs català i espanyol i amb la direcció de l’empresa Volkswagen, partidària de l’estabilitat política a Catalunya.

Fotografia: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here