Els dies 10, 11 i 12 de maig la ciutadania està convidada a gaudir d’una nova edició de les Festes de Primavera de Sant Feliu de Llobregat, una celebració que enguany recupera el seu tradicional format ampliant el recinte firal, en una ferma aposta per donar visibilitat també a l’activitat econòmica de Sant Feliu

L’esdeveniment inclou un complet programa d’activitats ple de cultura, tradició i entreteniment per a tota la família, amb la presència destacada de la 66a Exposició Nacional de Roses, la 45a Fira Comercial i Industrial, l’espai d’entitats i la primera Fira de l’Ocupació i la Formació.

El programa s’inicia divendres 10 de maig amb la inauguració d’una de les novetats més importants per a aquest 2024: la Fira de l’Ocupació i la Formació Girafeina, a les 10 h, al Casal de Joves. Aquesta iniciativa, impulsada des de la Cambra de Comerç de Barcelona del Baix Llobregat, reunirà empreses i persones que busquin feina en un esdeveniment dedicat a l’impuls de la inserció laboral, i compta des de ja amb un espai web on les persones interessades poden inscriure’s i accedir a les ofertes de feina, que s’aniran actualitzant.

El tret de sortida oficial arribarà el mateix dia amb el pregó de festes a càrrec del periodista Jordi Hurtado, a les 17.30 h, a la Sala Ibèria. Li seguirà a les 19 h la tradicional inauguració de la 66a Exposició Nacional de Roses, que un any més acull el Palau Falguera, i que ofereix diferents propostes com demostracions d’art floral, tallers d’artesania amb roses, o la Matsuri kodomo No Hi, la ‘fira del dia del nen’ japonesa. A banda de diverses exposicions, també es podrà gaudir un any més amb la iniciativa Façanes amb roses, en què diferents edificis emblemàtics de Sant Feliu s’engalanen amb flors i color per donar la benvinguda a les festes.

La plaça de la Vila comptarà La Rosa Showroom, una mostra del comerç de la ciutat que es vincula al projecte de la moneda local, la Rosa. En aquest espai hom trobarà els productes i serveis més atractius del comerç de Sant Feliu, on es podran realitzar compres només amb la Rosa, així com activitats i tallers del teixit comercial,. En aquest sentit, durant els dies de les Festes les persones que canviïn euros per Roses rebran un 30% més per realitzar les seves compres al comerç de la ciutat adherit a la Rosa, amb un màxim de 100 euros. Pel que fa a les paradetes d’artesania, aquestes tornen als carrers del municipi per les Festes, i comptaran amb un espai al passeig Nadal.

Per la seva banda, la plaça de Lluís Companys s’erigeix com l’espai lúdic i acollirà diferents activitats esportives, educatives i de lleure, com tallers de circ, batejos de figures de les escoles, partits d’handbol al carrer o un ‘xutòmetre’, entre d’altres. Un altre espai que es recupera, en aquest cas per a la cultura popular, és l’aparcament del Casal de la Gent Gran, on les entitats culturals del municipi impulsaran diferents activitats per a tots els gustos. Allà es donaran cita des de capgrossos fins a la Mula i el seu tradicional bingo, passant per gegants, mostres de balls, contes tradicionals o l’acte d’aniversari del Cesc el Bandoler.

La plaça del Vuit de març es consolida en aquesta edició de les Festes de Primavera com l’Àgora Gastronòmica, una zona on es podran adquirir productes alimentaris així com conèixer propostes de diferents entitats a l’escenari central. Allà passaran des de projectes musicals amb DJ Bailon Session i el concert de The Hollyberries, fins a mostres de talent jove amb Bound to, així com contes amb Jomeloguisjomelo.com o la presència de la ràdio municipal. L’altre gran escenari habilitat per a aquestes festes estarà ubicat a l’antic camp de futbol rambla on, entre d’altres, dissabte a partir de les 18 h se celebrarà la XIX edició del Butifarra Sound Festival.

Les Festes de Primavera de Sant Feliu conviden a sortir al carrer i a passejar durant el cap de setmana del 10, 11 i 12 per gaudir de les moltes activitats culturals i de lleure que, sota els denominadors comuns de la rosa i el comerç, transformaran la ciutat en un esclat de colors i sabors en diferents escenaris.

Font: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here