L’obertura dels col·legis electorals de la comarca s’ha dut a terme amb normalitat, sense cap incidència, i les primeres persones ja han començat a votar

Els col·legis electorals han obert a les nou del matí amb motiu de les eleccions al Parlament del 12M i un total de 5.754.931 catalans i catalanes estan cridats a votar. Als col.legis hi trobaran les paperetes de 16 candidatures, que són les que es presenten en la circumscripció electoral de Barcelona, a la que pertany la nostra comarca, de les 64 que s’han proclamat en total a Catalunya.

Arreu de Catalunya hi ha 2.695 col·legis i 8.940 meses. Com a novetat, tots els centres de votació disposen per primer cop d’una tauleta per agilitzar la tramesa de dades. El Govern ha repartit tauletes als 4.108 representants de l’administració dels diferents col·legis per a la transmissió de dades de votació durant la jornada electoral.

D’altra banda, està en marxa el dispositiu de seguretat amb motiu de la jornada electoral, integrat per 4.300 agents dels Mossos i 3.000 de les policies locals.

Les primeres dades en temps real de l’escrutini no es començaran a fer públiques fins passades les 21:00 hores, com és habitual, ja que és el temps mínim que sol transcórrer abans no es comencen a processar els primers resultats enviats des dels col·legis electorals repartits per tota Catalunya.

El que sí que sabrem abans, i dues vegades a més en aquesta jornada electoral, són les dades avançades de participació: el primer avenç de participació es farà públic a les 13:00 hores, i el segon a les 18:00 hores.

Delta: Gavà

S’han constituït amb normalitat les 54 meses electorals de Gavà que en les eleccions al Parlament de Catalunya d’avui permetran que els gavanencs exerceixin el seu dret a vot.

Això significa, doncs, que puntualment a les 9 del matí han obert els 9 centres electorals, que en realitat són 10 ja que n’hi ha un, el Nou Espai Sant Jordi, que en realitat acull dos col·legis electorals.

En aquests col·legis electorals avui durant tota la jornada hi haurà un total de 162 gavanencs i gavanenques darrera les meses electorals, tot i que ells són només el centre d’un dispositiu que és molt més ampli i que inclou, entre altres, als representants de l’administració pública, als membres i cossos de les forces de seguretat que operen a Gavà i també als interventors i apoderats del diferents partits polítics que concorren en aquests comicis.

A Gavà estan avui cridades a votar 34.441 persones, 212 més que en les darreres eleccions, les generals del 23 de juliol de 2023, que poden votar en un d’aquests 9 centres repartits en els 4 districtes i 29 seccions en que s’ha dividit el territori gavanenc.

Vall Baixa: Sant Feliu de Llobregat

Constituïdes les 55 meses en els 16 col·legis electorals de la capital del Baix Llobregat. Un total de 34.800 ciutadans i ciutadanes de Sant Feliu poden exercir, aquest diumenge 12 de maig, el dret a vot en les eleccions al Parlament de Catalunya 2024.

Han obert sense majors incidències 16 col·legis electorals, repartits en els 7 districtes dels diferents barris, que han obert les portes a les 9 del matí i restaran oberts fins 8 de la tarda.

Alguns col·legis i seccions han canviat d’ubicació aquesta any, en relació a les eleccions de 2023, ja que s’ha passat de 20 a 16 col·legis electorals; es mantenen però els districtes i les seccions censals habituals. Segons l’Ajuntament “s’han reestructurat algunes ubicacions per a una major racionalització dels espais i dels esforços que comporta l’organització d’una cita electoral, així com per reduir la despesa energètica i millorar les condicions dels espais i de les persones que vagin a votar”.

Nord: Sant Andreu de la Barca

Després de la constitució de les 33 meses electorals, els 9 col·legis electorals de Sant Andreu de la Barca han obert a les 9 del matí per iniciar la jornada electoral sense cap incident.

A cada col·legi es poden trobar les paperetes dels partits que es presenten, que es col·loquen seguint l’ordre de publicació de la candidatura al BOE.

A Sant Andreu de la Barca 19.765 santandreuencs i santandreuenques tenen dret a vot en aquests comicis. Els col·legis electorals estaran oberts fins a les 20:00 hores.

Amb la finalitat de garantir el dret al vot de tota la ciutadania de Sant Andreu de la Barca, l’Ajuntament ofereix un servei de transport adaptat gratuït per a les persones amb mobilitat reduïda. En horari de 09:00 a 19:00 hores.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here