Properament caldrà fer un anàlisi en profunditat dels resultats, però de moment, publiquem els resultats de la comarca i del conjunt de Catalunya, per poder començar a fer-nos una idea de si ha existit o no, fet diferencial baixllobregatí

Amb un 36,01% dels vots, el PSC ha guanyat de forma contundent les eleccions a la comarca. També ho ha fet al conjunt de Catalunya, amb 42 escons, una fita històrica de la formació. Salvador Illa es converteix així en el primer presidenciable que guanya dues eleccions seguides des d’Artur Mas

El PSC ha empatat així amb el millor resultat de la història de la formació, el que va assolir el 2003 Pasqual Maragall en els comicis que van obrir la porta al primer govern tripartit de Catalunya des de la restauració de la democràcia.

Amb gairebé el 99% del vot escrutat els socialistes fregaven els 870.000 vots, 200.000 més que fa tres anys, que convertien novament Salvador Illa en presidenciable guanyador de les eleccions. Illa ha esdevingut, així, el primer candidat a la Generalitat que ha guanyat dos conteses electorals seguides des que ho fes Artur Mas en les eleccions a la cambra catalana del 2010 i del 2012.

La participació a les eleccions del 12M arriba ha al 57,96%. La xifra de persones participants en els comicis ha incrementat 6,67 punts respecte el 2021.

Els resultats al Baix Llobregat

Al Baix Llobregat, els resultats del PSC han estat molt més contundents, assolint un 36% dels vots.

A més, la segona força al Baix Llobregat ha estat Esquerra Republicana a diferència dels resultats generals de Catalunya, on la segona força ha estat Junts+, que al Baix Llobregat se situa en quarta posició, darrere el PP.

Screenshot

Pel que fa a la participació, a la comarca ha estat del 58,42%, molt poc més alta que al conjunt de Catalunya.

Font: ACN i CCMA 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here