Per a conèixer el bon funcionament de la jornada electoral ens hem acostat al delta del Llobregat

Avui, més de 5,7 milions de persones estan cridades a les urnes a Catalunya. En concret, 5.713.157 electors poden votar els seus representants al Parlament Europeu en uns comicis amb circumscripció única, segons dades de la delegació del govern de l’estat a Catalunya, que ja preveu menys participació a jutjar per les peticions del vot per correu.

Catalunta torna a votar poc després dels comicis de les catalanes del 12 de maig. Aquella jornada electoral va quedar marcada, en part, pel robatori de coure a Rodalies, així que Adif i Mossos d’Esquadra han reforçat el dispositiu de vigilància de la xarxa ferroviària per aquestes eleccions europees.

En tota a Espanya s’escullen 61 eurodiputats i eurodiputades, 7 mes que en les darreres europees del 2019. Estan cridades a votar avui en el conjunt de l’estat 38.087.379 persones, més de dos milions més que en els darrers comicis europeus de fa cinc anys. En tota Espanya hi ha 58.556 meses electorals repartides en 22.576 col·legis electorals.

Els col·legis electorals estaran oberts fins les 20:00 hores. Al contrari que en altres eleccions, avui les dades de l’escrutini no es poden començar a fer públiques tan bon punt vagin arribant al centre de dades, sinó que s’haurà d’esperar fins a les 23:00 hores per fer-les públiques, ja que és a aquesta hora que tanquen els col·legis electorals d’Itàlia, els darrers en tancar avui a tota Europa.

És d’esperar, doncs, que a les 23:00 hores, amb tres hores ja d’escrutini realitzat, les dades que es facin públiques (a nivell espanyol) siguin ja bastant definitives. El que sí que sabrem abans, i dues vegades a més en aquesta jornada electoral, són les dades avançades de participació: el primer avanç de participació es farà públic a les 14:00 hores, i el segon a les 18:00 hores.

A Gavà…

S’han constituït amb normalitat les 54 meses electorals de Gavà que en les eleccions al Parlament europeu d’avui permetran que els gavanencs i gavanenques exerceixin el seu dret a vot. Això significa, doncs, que puntualment a les 9 del matí han obert els 9 centres electorals, que en realitat són 10 ja que n’hi ha un, el Nou Espai Sant Jordi, que en realitat acull dos col·legis electorals.

En aquests col·legis electorals avui durant tota la jornada hi ha un total de 162 veïns i veïnes de la localitat baixllobregatina, darrera les meses electorals, que són només el centre d’un dispositiu que és molt més ampli i que inclou, entre altres, a representants de l’administració pública, a membres i cossos de les forces de seguretat que operen a Gavà i també a persones interventores i apoderades del diferents partits polítics que concorren en aquests comicis.

A Gavà estan avui cridades a votar 34.679 persones, 234 més que en les darreres eleccions, les autonòmiques catalanes del passat 12 de maig, no fa encara ni un mes. Les electores poden votar en un d’aquests 9 centres repartits en els 4 districtes i 29 seccions en que s’ha dividit el territori gavanenc, i tenen a cada col·legi un total de 34 candidatures, que són les mateixes que hi ha avui als col·legis electorals de tota espanya ja que en aquestes eleccions hi ha circumscripció única.

Al Prat…

La jornada electoral per escollir els i les representants al Parlament Europeu ja està en marxa al Prat després de l’obertura amb normalitat de les 16 seus electorals del municipi. Les 73 meses electorals previstes perquè la ciutadania exerceixi el seu dret a vot s’han constituït a les 9 del matí sense cap impediment.

Un total de 48.968 pratencs i pratenques, 545 menys que en les eleccions de 2019, estan cridats a les urnes per escollir qui els representarà en l’òrgan legislatiu de la Unió Europea durant els propers 5 anys.

Podreu seguir l’evolució de la participació i conèixer els resultats al Prat a la secció de notícies de la web municipal i als perfils de l’Ajuntament a Facebook, Instagram, Twitter, Whatsapp i Telegram. Per conèixer les dades de l’escrutini en temps real, visiteu https://resultados.eleccioneseuropeas2024.es/ca/inicio.

Font: ACN, Ajuntament de Gavà (elBruguers) i Ajuntament del Prat de Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here