L’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat) ha pogut oferir una alternativa d’habitatge al 68% de les famílies que vivien a l’edifici en runes El Barco, i que es va desallotjar a finals de març

Són 26 de les 38 famílies afectades, però l’objectiu és poder resoldre la dotzena de casos pendents abans que acabi el mes de juny. En aquest sentit, l’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, retreu a la Generalitat que des de l’Agència Catalana de l’Habitatge no s’hagi posat “cap habitatge” a disposició dels afectats ni hagi impulsat “cap mesura extraordinària” per atendre l’emergència, quan fa gairebé tres mesos del desallotjament de l’edifici.

Per contra, el consistori defensa que s’han destinat 630.000 euros per aconseguir habitatges i donar resposta a l’emergència i que altres administracions supramunicipals també hi ha col·laborat. En aquest sentit, l’Ajuntament destaca la cessió de set pisos per a estades temporals per part de la Diputació de Barcelona i una ajuda de 178.000 euros de l’AMB.

“Estem acompanyant les famílies des de la proximitat, l’empatia i la responsabilitat en el marc de les competències municipals”, defensa l’alcaldessa, que recorda que l’Ajuntament està “en la primera línia de l’atenció social” en un moment de dificultat per a unes famílies que han de fer front a la “pèrdua sobtada” del seu habitatge habitual.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here