Els treballadors i treballadores que donen servei d’autobús al Baix Llobregat reivindiquen un servei públic amb les mateixes condicions de qualitat, seguretat i puntualitat que la ciutat de Barcelona

Per al sindicat CCOO, el conflicte laboral va més enllà d’un problema a Avanza Baix i Monbús Julià, “va de la desprofessionalització i la precarització del sector del transport públic de viatgers que s’estén cada cop més amb el sistema de contractació a la baixa que propicia l’AMB, molt lluny d’estar a l’alçada d’un servei bàsic i indispensable per a la ciutadania”.

Des de CCOO defensen que “una empresa, i sobretot una que estigui emparada per un concurs públic, no pot aplicar una doble escala salarial. Les diferents contractacions que es fan en una mateixa empresa no poden suposar diferents condicions de treball per a un mateix treball. A més, a Monbús Julià s’estan fent cessions il·legals de treballadors i s’ha donat el cas que un mateix treballador ha fet doble torn a diferents empreses amb diferents convenis d’aplicació”.

“La pèrdua de drets laborals bàsics ha estat una constant en aquestes empreses. A més, la manca de qualitat del servei a la ciutadania s’ha fet molt evident ja que no es compleixen el total d’expedicions i els vehicles estan en males condicions i amb manca de manteniment i tenen una mitjana d’antiguitat de catorze anys”, asseguren.

Per les raons exposades, els comitès de les dues empreses de transport continuen mobilitzant-se i aquest divendres 14 de juny, el comitè de vaga de la UTE AVANZA BAIX, convoca aturada parcial al servei d’autobús: al Nitbus de 03h a 05h i al Diurn de 12h a 16h.

Per la seva banda, Monbús Julià opera amb serveis mínims des de dilluns, i aquest divendres és el darrer dia de vaga, amb afectació a les setze línies que interconnecten el Baix Llobregat.

Segons els serveis mínims acordats, les línies funcionen al 20 per cent entre les 12 i les 16h. La resta de la jornada han d’operar amb normalitat i amb el 100% dels vehicles, encara que no es descarten possibles retards a causa de les possibles mobilitzacions de la plantilla.

Font: CCOO 

Imatge titular: Ajuntament de Gavà (elBruguers)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here