El manifest “Reactivem l’esquerra nacional”, que demana una “renovació general de la cúpula dirigent d’ERC, impulsat per un sector del partit, continua rebent adhesions. Aquest dijous, 20 de juny, ja havia superat les 800 signatures. En les darreres hores ha rebut dos suports significatius, el del president en funcions de la Generalitat, Pere Aragonès i el de la secretària general del partit Marta Rovira, impulsora del text.

La comarca del Baix Llobregat, on viu el destinatari del manifest, Oriol Junqueras, exalcalde de Sant Vicenç dels Horts, que aquesta setmana despenjava cartells a la seva localitat (a la fotografia) en un clar missatge de complicitat amb les bases, sembla un dels territoris on més està costant trobar-hi adhesions. Només una trentena de les més de 800 persones signants, un 4%, són  militants de la comarca. Entre els que s’hi han adherit  els noms més destacats podrien ser el de l’actual alcalde d’Olesa de Montserrat, Jordi  Parent, i el de l’exalcade de Sant Feliu de Llobregat, Oriol Bossa. En canvi, no ha signat el diputat de Sant Andreu de la Barca, Jordi Albert, que acaba de ser nomenat portaveu adjunt del grup parlamentari republicà al Parlament. I qui ha criticat amb duresa l’intent de “llançar Junqueras a la paperera”, tal com ha explicat elBaix.cat, ha estat l’exdiputat al Congrés, de Cornellà de Llobregat, Joan Tardà. Oriol Junqueras ha advertit des de RAC1 que “els debats interns s’han de fer internament” i allunyats dels mitjans de comunicació perquè els “draps bruts o nets, és millor rentar-los i estendre’ls dins de casa”.

Fotografia:@junqueras

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here