El Consell Nacional d’ERC celebrat aquest dissabte, 29 de juny, va aprovar el reglament del Congrés extraordinari que tindrà lloc el 30 de novembre, convocat després dels mals resultats del partit en el darrer cicle electoral. 8.700 militants estan cridats a participar-hi si bé en el darrer congrés celebrat l’any passat només van votar 4.309. Entre el 7 i el 15 d’octubre s’hauran de presentar les candidatures per conformar la direcció.

Com és sabut, Oriol Junqueras va dimitir com a president del partit però anunciant que optarà a repetir com a màxim dirigent d’ERC en el congrés de novembre. Aquesta decisió del fins llavors president va provocar, tal com ha informat elBaix.cat,  l’aparició  d’un manifest del sector contrari a Junqueras, impulsat per la secretària general Marta Rovira, i que ja han signat 950 militants, en el que amb l’argument d’afavorir una renovació total es convida a Junqueras a fer un pas al costat.

Però Junqueras ha posat ja en marxa la seva maquinària per tornar a la presidència. I ho ha fet des d’un indret simbòlic: el seu poble, Sant Vicenç dels Horts, població de la que va ser alcalde entre el 2011 i el 2015 i que ara està governada pel PSC i els Comuns.

La sala d’actes del centre cultural La Vicentina ( a la fotografia), va quedar petita el dimecres 26 de juny, amb més de 500 militants, molts d’ells del Baix Llobregat però també amb d’altres provinents de diversos punts del país. En una resposta clara al manifest que el vol fer fora, els assistents van acabar l’acte al crit de “president”. Entre el públic destacava la presència d’un dels pocs consellers que fan costat a Junqueras, Joan Ignasi Elena, i la de l’exdiputat de Cornellà, Joan Tardà, partidari d’acords amb el PSC i els Comuns. En el transcurs de l’acte es van crear els grups de treball que han de planificar la campanya de Junqueras.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here