És a punt de començar una nova edició del festival PAS (Pont a les Arts Sonores) de Martorell, que se celebrarà del 5 al 20 de juliol, en tres caps de setmana, i enguany celebrarà el 10è aniversari

Durant aquesta dècada, s’ha consolidat com un referent de les nits d’estiu al nord de la comarca, gràcies a la seva programació eclèctica en quant a gèneres musicals, protagonitzada per artistes emergents de casa i d’arreu del món.

Fa uns dies, es va realitzar la seva presentació oficial, a la que hi van assistir l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, el regidor de Cultura, Sergi Corral, la regidora de Benestar Social i Mitjans de Comunicació, que l’any d’inauguració del PAS (2014) fou regidora de Cultura, Cristina Dalmau, i la regidora de Promoció Econòmica, Comerç, Mercat i Turisme, Rosa Cadenas.

L’èxit de públic des del primer moment va fer que el PAS anés creixent quant al nombre d’espectacles programats, i que l’any 2018, coincidint amb el cinquè aniversari, s’hi incorporés el PETIT PAS, dirigit al públic infantil i familiar. Per completar l’oferta de cada vetllada, no hi ha faltat la consolidació d’un espai de restauració i begudes: el PAS Lounge.

Tal com va especificar l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, “el festival PAS es va constituir tenint com a base tres punts fonamentals: volíem que tingués un format determinat, que no creixés desmesuradament, sinó que fos un festival per la gent de Martorell, i que estigués al Pont del Diable, símbol que ens identifica; en segon lloc, havia de ser gratuït i accessible per tothom, i, per últim, havia de ser de qualitat i amb molta diversitat d’estils”.

Per a la desena edició s’han programat 6 espectacles les nits de divendres i dissabte (22.30h), i 3 cites del PETIT PAS, sempre en dissabte al vespre (20.00h). “Com que fem deu anys, hem tingut la idea de recordar un dels concerts més emblemàtics com és el del Zalon, que obrirà aquesta desena edició del PAS, el divendres dia 5 de juliol”, tal com va explicar Sergi Corral, regidor de Cultura.

“Es busca que els artistes tinguin una qualitat vocal important i que siguin de diversos estils, per això, tenim al Zalon que interpreta soul i blues o l’Alba Carmona que canta, entre altres estils, el flamenc. A més, hem programat propostes internacionals com són els The Staples Jr. Singers, que venen del Mississipi amb una proposta de Gòspel i estils d’aquella zona, i tenim la Belinda Davids, que és de sud Àfrica i ha estat girant per Europa, i pel Canadà. A més, també tenim propostes infantils i esperem que sigui del gust de tothom i que ho gaudim”, va valorar Corral.

Així quant a la programació, l’artista Zalon -un dels millors cantants de soul del Regne Unit, que va treballar amb la desapareguda Amy Winehouse- serà el primer a actuar al PAS el divendres 5 de juliol (22.30h). Oferirà al públic una selecció de grans clàssics del soul d’èpoques de Marvin Gaye, Curtis Mayfield o James Brown, i homenatjarà Winehouse interpretant alguns dels seus temes.

Dissabte 6 (22.30h) serà el torn de la Ludwig Band, una banda emergent en el panorama català que arriba a Martorell amb ‘Gràcies per venir’, el darrer dels seus 4 discos en quatre anys, d’esperit coral i sons molt roquers.

Per la següent setmana (divendres 12), els amants del jazz tenen una cita amb el percussionista argentí Marcelo Woloski i la cantant i pianista polonesa Joanna Kucharczyk, que composen el duet Quiet Colors. I procedents dels Estats Units, dissabte 13 arriben The Staples Jr. Singers. Els membres originals que van fer néixer la banda l’any 1975 es reuneixen per presentar-nos el repertori de què va ser el primer i únic àlbum editat: ‘When do we get paid’.

L’artista catalana Alba Carmona pujarà a l’escenari el divendres 19 com a ambaixadora del cant popular i de la música de tradició oral, portant temes de diverses arrels -gallegues, catalanes i d’àmbit espanyol- en combinació amb cants iberoamericans o andins. I la cirereta la posarà l’artista sud-africana Belinda Davids i els seus sons de gòspel, que ompliran l’escena el dissabte 20 de juliol, just abans de cloure el desè PAS.

Des de fa anys, el PAS s’ha marcat també l’objectiu d’arribar al global de les famílies i a crear afició entre els més petits. Per això, se celebra el Petit PAS, tres propostes per als tres dissabtes, sempre a les 20.00h. El 6 de juliol, l’Escola de Música portarà fins al Pont del Diable el combo MúSix i la Big Band amb composicions molt ballables i sonoritat de jazz, respectivament. Pel dia 13, La Colla Pirata farà un show familiar amb noves composicions i clàssics infantils, en una festa interactiva amb gags, coreografies i jocs tradicionals. I el dissabte 20, els Atrapasomnis faran cantar i ballar a la concurrència amb els seus èxits i altres cançons populars conegudes, en un xou amb danses, jocs i cançons.

El festival, a banda de tenir la finalitat d’apropar la cultura a tothom, des de la Regidoria de Promoció Econòmica, Comerç, Mercats i Turisme també es veu com a oportunitat per revitalitzar el barri.

Es poden consultar totes les activitats i els horaris a la pàgina web del PAS de Martorell.

Font: Ajuntament de Martorell

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here