L’acte de proclamació i lliurament del premi tindrà lloc el dilluns 22 de juliol al Teatre Romea de Barcelona.

El Premi Margarida Xirgu, un guardó instaurat l’any 1973, distingeix la millor actriu de la temporada teatral barcelonina. Es tracta dels premis més longeus de l’estat en l’àmbit de les arts escèniques, només superat pels Premis Nacionals de Teatre atorgats pel Ministeri de Cultura.

En aquesta edició, la intèrpret Àgata Roca és la mereixedora del premi pel seu paper a L’imperatiu categòric, l’obra de Victoria Szpunberg que va exhaurir entrades al Teatre Lliure de Gràcia, i que tornarà a la cartellera a finals de la temporada vinent. El jurat ha destacat la versatilitat i ponderació de l’actriu: «Àgata Roca és la demostració pràctica que les actrius guanyen en matisos i expertesa amb els anys». També subscriu totalment les paraules de la crítica que va escriure l’Oriol Puig Taulé: «Àgata Roca, més britànica que mai, és l’actriu ideal per mostrar la seva intel·ligència accentuant una paraula o fent el gest més subtil».

 

Com cada any, el Teatre Romea de Barcelona acollirà l’acte de proclamació i lliurament del premi, que tindrà lloc el pròxim dilluns 22 de juliol a les 19 h. La gala de lliurament, presentada per la guionista, actriu i presentadora Elisenda Pineda també servirà com acte central de la celebració dels 50 anys del Premi de Teatre Memorial Margarida Xirgu.

Per commemorar l’efemèride, Núvol està preparant un documental amb entrevistes a bona part de les actrius que han guanyat al premi al llarg d’aquest mig segle d’història. A l’acte del 22 de juliol podrem gaudir-ne d’un petit tast, acompanyats de totes elles i, evidentment, d’Àgata Roca, flamant guanyadora del 50è Premi Memorial Margarida Xirgu.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here