La final de l’Eurocopa es podrà seguir aquest diumenge en una pantalla gegant a la plaça de Catalunya del Prat. “La final de l’Eurocopa suposa una ocasió per gaudir de l’esport de forma comunitària, amb les amistats i el veïnat, i aquesta pantalla vol facilitar-ho”, destaca l’alcalde, Lluís Mijoler. També és el cas de la capital de la comarca, Sant Feliu de Llobregat; i de Castelldefels, que repetirà experiència malgrat els aldarulls provocats després del partit contra França, per part d’alguns incívics

La final de l’Eurocopa es podrà seguir al Prat a través d’una pantalla gegant que l’Ajuntament instal·larà a la plaça de Catalunya. D’aquesta forma tothom qui ho vulgui podrà seguir a l’aire lliure i en comunitat el partit se celebrarà el proper diumenge, 14 de juliol, a les 21h, i enfrontarà la selecció espanyola amb un altre finalista que sorgirà de la semifinal que les seleccions anglesa i holandesa disputaran aquest dimecres a les 21h.

La pantalla, de tres metres d’alçada i cinc d’amplada, tal i com ha anunciat l’alcalde del Prat, Lluís Mijoler. “La final de l’Eurocopa suposa una ocasió per gaudir de l’esport de forma comunitària, amb les amistats i el veïnat, i aquesta pantalla vol facilitar-ho”, ha destacat. Mijoler també ha saludat que un dels equips que disputarà aquesta final sigui “un equip liderat per jugadors com Lamine Yamal, un català nascut a Esplugues, fill d’un marroquí i una guineana que aprofita els seus gols per reivindicar el seu barri de gent treballadora, Rocafonda de Mataró, fent amb els dits els darrers números del seu codi postal, el 08304. Amb aquesta pantalla gegant animarem l’equip liderat pel noi del 08304 des del 08820”, ha declarat Mijoler.

El partit arrencarà poc després de què aquest mateix indret, la plaça de Catalunya, aculli la finalització de les festes de Sant Pollín. El cercavila “Pobre de mi”,animat per la xaranga Xarangin,  que arrencarà a les 19h a l’Avinguda de Montserrat amb la del Remolar i passarà per l’Avinguda Gallart i Monés abans d’acabar a la Cerveseria Catalunya.

En anteriors ocasions en què la selecció espanyola havia arribat a la final de tornejos internacionals, com per exemple al mundial de Sud-Àfrica 2010, ja s’havien instal·lat pantalles gegants en diversos punts de la ciutat.

També a Castelldefels malgrat els aldarulls…

L’Ajuntament de Castelldefels va instal·lar una pantalla de grans dimensions el passat dimarts a la plaça de l’Església per oferir l’oportunitat de seguir en directe el partit de semifinals al Campionat d’Europa de futbol. El matx, que enfrontava Espanya contra França, va acabar amb la victòria de l’equip espanyol que disputarà la final de l’Eurocopa el pròxim diumenge 14 de juliol a Berlín.

L’adversari de la Selecció Espanyola per aquest diumenge es determinarà aquesta nit en el partit de semifinals que enfronta Països Baixos contra Anglaterra a l’estadi Westfalenstadion de Dortmund.

El dispositiu del diumenge, organitzat per l’Ajuntament de Castelldefels comptarà amb una pantalla gegant, animació, i d’altres elements que permetran gaudir la ciutadania d’una cita esportiva històrica en un ambient festiu. No obstant això, falta concretar la ubicació d’aquesta pantalla i alguns detalls respecte a l’esdeveniment que tindrà lloc diumenge vinent.

Així, repetiran l’experiència malgrat els aldarulls de la passada matinada, que la Policia Local de Castelldefels recriminava a les xarxes socials:

Un centenar de joves que celebraven la victòria d’Espanya sobre França a l’Eurocopa aquest dimarts a la nit van provocar diversos aldarulls al centre de Castelldefels.

Segons fons policials, un cop finalitzat el partit que es va poder seguir en directe a la plaça de l’Església en una pantalla gegant, els joves van colpejar diversos vehicles i establiments. Com es pot veure en vídeos penjats a les xarxes, també van aturar el trànsit al carrer Ramon Llull fent una barricada amb contenidors, obligant els conductors a girar cua amb seguidors a sobre dels seus vehicles.

L’arribada dels Mossos va dissoldre la concentració als volts de la una de la matinada sense que es produïssin detencions ni desperfectes importants al mobiliari urbà.

I a Sant Feliu…

Font: Ajuntament del Prat de Llobregat, Ajuntament de Castelldefels, Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat i ACN