La Princesa Leonor i la Infanta Sofía van arribar ahir dimarts a les 17.20 hores al taller de l’escultor Jaume Plensa, a Sant Feliu de Llobregat, capital de la comarca i ciutat on des de fa més de 30 anys s’ubica el taller del reputat escultor

Per tercer any consecutiu, l’hereva al tron i la seva germana, la infanta, lideraven en solitari el primer acte cultural previ als Premis Princesa de Girona. En aquest cas, una master class d’un dels escultors més icònics i reconeguts mundialment, Jaume Plensa.

Una de les seves obres més famoses són els caps gegants, que es poden trobar en grans ciutats d’arreu món, en concret a Espanya el de la Carmela a Barcelona i els de la Julia i l’Iris a Madrid; però també n’hi ha a França, el Japó, la Gran Bretanya, Corea, Alemanya i els EUA, entre d’altres països.

Totes aquestes escultures provenen del taller que Plensa té a un polígon industrial de Sant Feliu de Llobregat. Dues naus de sostres alts, on també s’hi treballen els entramats de lletres, una altra de les seves peçes més reconegudes artísticament.

Així, després d’haver visitat el 2022 el Museu Dalí de Figueres i l’any passat el museu de ElBulli amb Ferran Adrià, aquest 2024 han escollit el taller de l’escultor, que han pogut descobrir juntament amb una desena de joves premiats en anteriors edicions dels FPdGi.

La visita es va iniciar amb la benvinguda per part del mateix Jaume Plensa; del delegat del Govern a Catalunya, Carlos Prieto; de l’alcaldessa del municipi, Lourdes Borrell; del secretari d’estat de política territorial, Arcadi España; del president de la Fundació Princesa de Girona (FPdGi), Francisco Belil; i del director general de la FPdGi, Salvador Tasqué.

Plensa els va parlar de les seves obres més famoses, que va mostrar mitjançant una projecció, i es va mostrar molt safisfet de la visita, assegurant: “L’art és un miracle permanent. Vendre una escultura ja és un miracle. Que algú em faci cas és un miracle, però que vinguin elles aquí és encara més al·lucinant”.

També hi havia una cincuantena de persones de la localitat que les van victorejar al acabar, en una visita que va significar el tret de sortida de les activitats emmarcades als premis Princesa de Girona, que es lliuraran aquest dimecres a la tarda en una cerimònia al Palau de Congressos de Lloret de Mar (Girona), a la qual també hi assistiran els Reis.

Font: Agències