L’Ajuntament de Molins de Rei subministrarà aigua en cisternes als barris de muntanya tres cops a la setmana. En aquests barris no hi arriba l’aigua corrent i la cisterna ja era el sistema que s’utilitzava fins ara

La setmana passada, però, el camioner va comunicar als veïns de la zona que deixava de prestar el servei, que oferia a través d’Aqualia, perquè no li sortia a compte. La situació afectava unes 200 famílies.

El consistori es va reunir ahir dilluns amb les associacions de veïns de Vallpineda i la Rierada per comunicar-los que els arribarà l’aigua en cisternes tres cops a la setmana igualment a través d’Aqualia, abans que aquesta mateixa empreses no pugui establir el servei definitiu, es calcula que d’aquí a dues o tres setmanes.

El primer servei està previst per a aquest mateix dimarts i es prioritzaran els veïns que es van quedar sense subministrament tot i haver-lo sol·licitat fins al dia 26 de juny. Segons informa el consistori el cost per als veïns serà de 55 euros, IVA inclòs, i la resta l’assumirà el servei d’abastament d’aigua.

La nova situació es produeix en virtut de l’acord signat entre l’Ajuntament i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Prèviament, i segons havien explicat fonts dels veïns a l’ACN, l’Ajuntament els havia comunicat que no tenia solució i que busquessin subministradors privats.

L’exploració del mercat els havia dut a trobar preus que arribaven als 490 euros per una aigua que al centre del poble costaria uns 60, segons els càlculs dels veïns. Els més econòmics voltaven els 350 euros, però no garantien l’abastament fins d’aquí a un mes.

Font: ACN