Enguany, el Mercat Municipal del Prat de Llobregat compleix cent anys i, per commemorar aquesta efemèride s’ha organitzat una exposició fotogràfica per recordar els orígens i la història d’aquest espai, fonamental per al comerç de proximitat a la ciutat.

L’exposició, organitzada per l’Ajuntament del Prat, amb el suport de la Diputació de Barcelona, es va inaugurar el passat dia 26 de novembre i es podrà visitar fins el 28 de febrer de 2022. L’acte va comptar amb  la presència de l’alcalde de la ciutat, Lluís Mijoler, i de la regidora de Comerç i Turisme, Marina García, juntament amb representants dels paradistes.

El Mercat Municipal del Prat, ubicat a la Plaça de la Vila, número 12, va entrar en funcionament el 21 de novembre de 1921. Quan es va crear, fa un segle, la seva principal funció era l’abastiment d’aliments a la població, que fins aleshores s’havia fet amb parades ambulants ubicades a la mateixa Plaça de la Vila i amb el mercat setmanal. El Mercat també ha tingut un rol fonamental per a la cohesió comunitària.

Paral·lelament a l’exposició de fotografies s’organitzaran d’altres activitats per posar de manifest que, tot i ser centenari, el mercat segueix ben viu.

Font: Ajuntament del Prat de Llobregat

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here