Sant Boi de Llobregat va celebrar aquest dilluns, 13 de juny, a l’auditori del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, una nova sessió del seu Fòrum Econòmic. En aquesta ocasió el títol de la trobada ha estat “És necessari fer un reset en l’economia?”. Més de 200 representants de l’empresa i la societat local van reflexionar i debatre sobre una nova economia enfocada cap el repte de la sostenibilitat. Van intervenir com a qualificats ponents, Anton Costas, president del Consell Econòmic i Social d’Espanya (a la fotografia), Sara Berbel, gerenta de l’Ajuntament de Barcelona, i Tomàs Molina, cap de Meteorologia de Televisió de Catalunya.

Antón Costas va destacar que vivim no tant un canvi de cicle econòmic com “un canvi d’era” caracteritzat per la incertesa econòmica i existencial, agreujada per una guerra que no ens esperàvem. Segons Costas, “ens enfrontem a dos reptes prioritaris: el canvi climàtic i la recuperació d’una prosperitat inclusiva, per a tothom”. En la seva opinió , per donar-los resposta és “indispensable actuar de manera diferent a les empreses, a la política i a la societat” substituint un model normatiu de presa de decisions, que funciona de dalt a baix, per un altre de més cooperatiu i interactiu.

Costas va apostar per “crear bons llocs de treball, per a més persones i en més llocs del país”.  Sara Berbel va afirmar que “les polítiques socials , econòmiques i ambientals s’alimenten mútuament”. I Tomàs Molina va recordar que el canvi climàtic és una realitat que ha arribat per quedar-se però que “podem fer coses per canviar-ho”, gestionant-ho de forma diferent, tenint la població informada  i trobant solucions conjuntes.

Font: Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

Fotografia: El País

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here