La seu de CCOO del Baix Llobregat va ser l’escenari on es van reunir aquest dilluns, 18 de juliol, dues delegacions del sindicat i d’En Comú Podem.

Per part dels Comuns hi van participar la Presidenta del Grup Parlamentari, Jéssica Albiach, el diputat Joan Carles Gallego, exsecretari general de CCOO de Catalunya, el diputat molinenc Lucas Ferro, i la regidora de Sant Joan Despí, Margi Gual (a la fotografia).

Per part del sindicat hi eren el secretari general de CCO del Baix Llobregat, Josep Maria Romero, i diversos responsables comarcals com Tomás Díaz, secretari general d’Indústria, Rafa Guerrero, secretari i general de CCOO SEAT, Cathy Lorca, treballadora del servei d’atenció domiciliària de Molins de Rei, i Edu Jodar, secretari de Serveis de CCOO.

Els sindicalistes van exposar la necessitat d’una transició justa al sector de l’automoció i la seva mutació cap a una mobilitat més sostenible i segura. Van destacar la necessitat que els canvis accelerats que s‘estan donant no signifiquin pèrdua de pes industrial i de llocs de treball. També es van tractar temes com la temporada turística d’estiu, marcada per dades positives i una ocupació important, i la situació de les treballadores dels serveis d’atenció domiciliària.

Comuns i CCOO van acordar implicar-se a fons als debats parlamentaris sobre els Pactes Nacionals per la Indústria i el Turisme i apostar per serveis públics de qualitat. En aquest sentit van concretar un seguit d’iniciatives als diferents espais de representació institucional ( Parlament, Congrés de Diputats i Senat, Diputació de Barcelona i Consell Comarcal) per compartir propostes que abordin la diversificació econòmica , la transició justa, els compromisos per mantenir l’ocupació, l’aposta per la formació i qualificació professionals i vetllar perquè les inversions que han d’arribar permetin pal·liar els dèficits històrics del Baix Llobregat  i millorar les capacitat del seu teixit productiu.

A la sortida de la reunió i a preguntes dels periodistes, Jéssica Albiach va valorar positivament que es torni a convocar la Taula de Diàleg i va criticar que Junts per Catalunya la vulgui boicotejar.

Una seu renovada

La trobada va permetre a la delegació d’En Comú Podem conèixer les reformes que ha experimentat recentment la seu de CCOO que amb una intervenció integral que va incloure façana, accessos i via pública, ha millorat substancialment la funcionalitat i accessibilitat d’un local emblemàtic de la comarca, que s’inaugurà l’any 1964. Presta serveis a més de 25.000 persones cada any.

Divendres, homenatge a Joan García Nieto

Com cada any, aquest proper divendres 22 de juliol, a les 10 del matí, CCOO retrà homenatge a la figura de Joan García-Nieto, sindicalista de CCOO i militant del PSUC i ICV, davant al monòlit que el recorda al Parc de Rosa Sensat de Cornellà.

Font i fotografia: CCOO Baix Llobregat i En Comú Podem

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here