Aquest mes de juliol, l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat ha estrenat perfil a la plataforma Wikiloc. Aquesta opció permet a tots els usuaris i usuàries amb un telèfon intel·ligent resseguir de forma gratuïta diferents itineraris del perfil de l’Ajuntament d’Olesa  per donar a conèixer el patrimoni cultural i natural del terme municipal i promocionar el patrimoni local.

El Wikiloc engega amb un total de 27 rutes al municipi que sumen un total de 218 quilòmetres. Hi ha diferents itineraris per l’interior del nucli urbà ( 2 recorreguts), rutes per l’entorn natural ( 12 recorreguts), els itineraris Voltem Olesa ( 10 recorreguts)  i altres itineraris supramunicipals (PR i GR). L’Ajuntament està obert a que la ciutadania proposi suggeriment d’itineraris o bé doni a conèixer indrets d’especial interès.

Joan Soler, Tècnic en Sistemes d’Informació Geogràfica i Guia de Natura i Rutes de l’Ajuntament d’Olesa, explica que “l’aplicació permet seleccionar un itinerari i resseguir-lo de forma autoguiada. A la pantalla es pot veure el recorregut a seguir sense pèrdua i, a més, informa i avisa mitjançant sistemes sonors de punts d’interès durant el recorregut”.

Wikiloc és una aplicació que es suma al projecte de l’Ajuntament olesà de fomentar la implementació de noves tecnologies i la transparència d’informació a la ciutadania. Recentment l’Ajuntament ja va habilitar un geoportal amb informació cartogràfica per la consulta de dades d’interès col·lectiu.

Font i fotografia: Ajuntament d’Olesa de Montserrat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here