En uns moments en els que determinats sectors polítics intenten utilitzar la seguretat al Baix Llobregat com a arma partidista i qüestionen el paper de les Policies Locals, el millor antídot  contra la demagògia és la informació sobre el reconeixement que van rebre la setmana passada dues de les principals Policies Locals de la comarca.

A Sant Feliu, el SAV

Tal com va avançar elBaix.cat, el passat dijous, 23 de març, es va celebrar al Palau de Congressos d’Albacete  l’acte de lliurament de les distincions estatals a l’actuació de les policies locals. Enguany es va reconèixer la tasca de l’agent de la Policia Local de Sant Feliu de Llobregat, Leticia Moreno, amb la medalla al mèrit amb distintiu blanc. El ministre d’Interior Fernando Grande- Marlaska va presidir l’acte. Leticia Moreno va estar acompanyada pel regidor de Seguretat ciutadana de Sant Feliu, Manel Martínez, i pel Cap de la Policia Local, Juan Carlos Sánchez ( a la fotografia).

Moreno és actualment la responsable del Servei d’Atenció a les Víctimes (SAV), que entre d’altres actuacions va facilitar la detenció d’un agressor masclista a París ( França) i la protecció i serveis necessaris a la família de la víctima.

EL SAV és una iniciativa implementada per la Policia Local de Sant Feliu, que s’adreça a les persones vulnerables per qualsevol situació o amb problemàtiques derivades tant de la violència de gènere, com de tota violència relacionada amb discriminació, odi o intolerància.

A Sant Boi, l’educació viària

També la Policia Local de Sant Boi de Llobregat ha vist reconeguda la seva tasca. En el marc del V Congrés Andalús d’Educació Viària, que va tenir lloc a Rota ( Cadis), el projecte Rodescola que vol fomentar l’ús de la bicicleta entre la comunitat escolar va rebre un dels Premis ATESVAN-Fundació Smart Baby 2023. Se’l considera una Bona Pràctica en Educació Viària.

El projecte Rodescola és un recurs didàctic que promou a l’entorn escolar la familiarització amb la bicicleta com a mitjà de transport, la capacitació per al seu ús i el seu impuls global com a fórmula de mobilitat sostenible i segura. Es realitzen sessions formatives  i de conscienciació  a les aules de primària i secundària, als casals d’estiu, en espais públics i en esdeveniments ciutadans.

Fonts: Ajuntaments de Sant Feliu de Llobregat i de Sant Boi de Llobregat

Fotografia: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here