Collbató celebra el Dia Europeu dels Parcs amb activitats entorn les Coves del Salnitre

Collbató celebra el Dia Europeu dels Parcs amb activitats entorn les Coves del Salnitre

Les Coves del Salnitre de Collbató formen part del Parc Geològic i Miner de la Catalunya Central, que vol impulsar la geologia com a font de turisme

El 24 de maig és el Dia Europeu dels Parcs i en aquest marc es realitzen activitats arreu de Catalunya amb l’objectiu de difondre els diferents espais protegits del país i la seva importància per a la societat. Una de les activitats que se celebraran  durant aquest cap de setmana tindrà com a protagonista les Coves del Salnitre de Collbató.

Les Coves del Salnitre són una variada gamma d’avencs i coves que foraden el massís de la Muntanya de de Montserrat, conformant un paisatge kàrstic impressionant degut a l’acció de l’aigua de la pluja sobre el conglomerat i el material calcari durant milers d’anys. Ara les Coves del Salnitre formen part del Parc Geològic i Miner de la Catalunya Central, que agrupa diferents centres d’acollida de visitants i centres associats que conjuntament divulgaran el patrimoni geològic d’aquestes comarques.

Així, per commemorar el Dia Europeu dels Parcs s’ha organitzat a Collbató una exposició sobre el nou Parc que es podrà visitar durant aquest cap de setmana en horari de 10 a 14 h, i una conferència  sobre el Parc i l’impuls que pot suposar per promoure Collbató com a destinació geoturística. La conferència, a càrrec del geòleg Ferran Climent,  es portarà a terme  el divendres 25 de maig a la Sala Cultural a partir de les 18:30 h.

Deixa un comentari

© 2018 - elBaix.cat 

Tornar adalt