Les Coves del Salnitre de Collbató formen part del Parc Geològic i Miner de la Catalunya Central, que vol impulsar la geologia com a font de turisme

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]E[/dropcap]l 24 de maig és el Dia Europeu dels Parcs i en aquest marc es realitzen activitats arreu de Catalunya amb l’objectiu de difondre els diferents espais protegits del país i la seva importància per a la societat. Una de les activitats que se celebraran  durant aquest cap de setmana tindrà com a protagonista les Coves del Salnitre de Collbató.

Les Coves del Salnitre són una variada gamma d’avencs i coves que foraden el massís de la Muntanya de de Montserrat, conformant un paisatge kàrstic impressionant degut a l’acció de l’aigua de la pluja sobre el conglomerat i el material calcari durant milers d’anys. Ara les Coves del Salnitre formen part del Parc Geològic i Miner de la Catalunya Central, que agrupa diferents centres d’acollida de visitants i centres associats que conjuntament divulgaran el patrimoni geològic d’aquestes comarques.

Així, per commemorar el Dia Europeu dels Parcs s’ha organitzat a Collbató una exposició sobre el nou Parc que es podrà visitar durant aquest cap de setmana en horari de 10 a 14 h, i una conferència  sobre el Parc i l’impuls que pot suposar per promoure Collbató com a destinació geoturística. La conferència, a càrrec del geòleg Ferran Climent,  es portarà a terme  el divendres 25 de maig a la Sala Cultural a partir de les 18:30 h.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here