Entrevista a Arcadi Oliveres, president de Justícia i Pau

L‘Arcadi Oliveres és economista i és un reconegut activista per la justícia social i la pau. Es llicencià en Ciències econòmiques l’any 1968 a la Universitat de Barcelona. El 1993 es doctorà presentant una tesis sobre el cicle de l’economia de defensa i aconseguí una plaça de professor titular del departament d’Economia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona. Expert en relacions nord-sud, comerç internacional, deute extern i economia de defensa, imparteix també nombroses classes de màsters i postgraus en cooperació i desenvolupament. Col·labora habitualment en diferents moviments socials i participa en nombroses taules rodones i conferències sobre relacions nord-sud, desarmament i últimament sobre crisi i moviments socials. Ja en la seva època d’estudiant demostrà un gran compromís amb la llibertat, la democràcia i l’autogovern de Catalunya, participant en les clandestines assemblees del Sindicat Democràtic d’Estudiants i en la caputxinada del març del 1966, així com en l’Assemblea de Catalunya. El 1981 començà a militar en l’ Associació Justícia i Pau de Barcelona, dedicada a la promoció dels drets humans i la pau, organització de la qual n’és l’actual president des del 2001. Ha estat col·laborador regular de les revistes Canigó i Serra d’Or i el Diari de la Pau, i ha participat en més de 60 llibres o publicacions.

Què és per a tu el Baix Llobregat?

El Baix Llobregat és una comarca a la que haig de venir molt sovint,perquè té una vitalitat extraordinària. Pots anar a qualsevol població del Baix amb freqüència, a Molins de Rei, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Esplugues, Sant Just Desvern… a qualsevol d’aquestes poblacions hi pots venir i tenen molta vida, han format part d’una comarca molt reivindicativa. Ha tingut alguns referents bàsics. Jo recordo en García Nieto y la Fundació Utopia de Cornellà, on també hi he estat. I per tant, per mi resulta una comarca agradable, impetuosa, que vol progressar i fer progressar la societat en general. M’hi sento còmode al Baix Llobregat.

El contingut que hi ha a continuació només es visible amb la subscripció anual. Si estàs subscrit, introdueix les teves dades d’accès aquí. Si no ho estàs, pots subscriure’t a elBaix.cat en el següent enllaç: Ets del Baix?

Deixa un comentari

© 2012 - elBaix.cat  |  Un projecte de Social Mirror i desenvolupat per Cabans

Tornar adalt