Després que hagi prosperat la denúcia interposada pel comité d’empresa i el sindicat CCOO, l’Ajuntament d’Esparraguera haurà de rectificar per incompliment del conveni de les persones que hi treballen

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’Ajuntament d’Esparreguera haurà de rectificar després que hagi prosperat la denúncia interposada pel comitè d’empresa i el sindicat CCOO per incompliment del conveni regulador de les condicions de treball dels empleats d’aquest Ajuntament.

El consistori havia contractat 10 persones per treballar a la residència de Can Comelles, vulnerant el que disposa el conveni sobre la jornada laboral, establerta en 36 hores setmanals. De manera unilateral l’Ajuntament va disposar que la jornada era de 37,5 hores setmanals i així ho van recollir en els contractes.

Ara, la Inspecció de Treball ha donat la raó als demanadants, amb resolució del 15 de maig, i requereix a l’Ajuntament que:

  • Regularitzi els contractes dels treballadors/es afectats (contractes de 37,5 hores i de 36 h a jornada parcial).
  • Revisi tots els contractes de treball i regularitzi els altres que puguin estar en les mateixes condicions.
  • Aboni les diferències salarials als treballadors/es afectats, en el cas de contractes de 37,5 hores s’abonaran en concepte d’hores extraordinàries.
  • Cotitzi a la Seguretat Social les diferències apuntades.
  • Justifiqui degudament la contractació amb caràcter d’eventualitat de dues treballadores de la residència de Can Comelles (si no es pot justificar passaran a ser contractes indefinits, amb tots els efectes).

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here