El Govern de Vallirana va reclamar el dret a gaudir de la baixa de maternitat/paternitat dels càrrecs electes, així com en cas d’abscència per problemes greus de salut

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’Equip de Govern va presentar una moció a favor del dret a vot en cas d’absència per malaltia greu o baixa per maternitat i paternitat. La sessió de ple ordinari del mes de maig va aprovar per unanimitat la moció presentada per l’Equip de Govern de Vallirana, a favor de la igualtat i del dret a vot dels i de les representants electes en cas de malaltia greu o baixa per maternitat i paternitat.

Segons l’alcaldessa, Eva Maria Martínez, del PSC: “Reclamem una modificació de la Llei de Bases Locals perquè creiem que els regidors i les regidores han de poder exercir el seu dret a vot, com a representants escollits per la ciutadania”.

L’article 14.8 de la Llei Orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la Igualtat Efectiva de Dones i Homes, recull que els Poders Públics han d’establir mesures que assegurin la conciliació de la feina i la vida personal i familiar de les dones i els homes. Unes mesures que actualment, el Parlament de Catalunya i el Congrés apliquen mitjançant unes modificacions d’aquesta llei, i que la moció demana que s’adaptin també als ajuntaments.

L’Informe de l’Observatori de Dret europeu, autonòmic i local de la Universitat de Granada especifica que el dret a vot podria realitzar-se a través de la substitució del càrrec electe pel següent de la llista; de manera telemàtica mitjançant les tecnologies actuals, o delegant el vot en una altra persona del consistori. Unes mesures, sense cost per als Ajuntaments, que el consistori espera aplicar en breu.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here