A finals de maig, l’atur registrat al Baix Llobregat s’ha situat en 69.402 persones, i disminueix lleument en 160 persones respecte el mes anterior (un -0,2%)

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap]questa lleugera disminució de l’atur situa situa la comarca en una taxa d’atur registrat del 16,0%, igualant la mitjana de les comarques de l’Àmbit territorial metropolità i lleugerament per sobre de la del conjunt de Catalunya.  Al conjunt de Catalunya, el nombre de persones aturades va baixar de 4.789 persones el maig, un 0,75%, cosa que deixa el nombre de desocupats en 630.932 persones. I s’encadenen tres mesos consecutius amb lleugeres caigudes de l’atur.

La ciutat amb més atur registrat de la comarca és Martorell (19,3%) i la que menys persones aturades registra és Begues (9, 4%)

En termes interanuals el nombre de persones registrades a les oficines de l’atur al Baix Llobregat supera en 3.380 persones la dada del mateix mes de l’any passat.  La baixada de l’atur del maig s’ha donat només pel que fa als  homes (190 aturats menys), ja que les  dones han augmentat la xifra d’aturades en 30 persones.

Les dones tenen una taxa d’atur superior a la masculina (17,2% davant el 15,1%) tot i que en xifres absolutes hi ha més homes registrats a les oficines que no pas dones.

Per grups d’edat, la disminució de l’atur s’ha donat en el col·lectiu de menys de 25 anys i, en menor mesura, en el grup de 25 a 44 anys. Per contra, el grup d’edat de 45 anys i més ha augmentat el nombre de persones aturades registrades.  Per sectors econòmics, en relació amb el mes anterior l’atur baixa en tots els sectors a excepció del transport i les comunicacions, i de sanitat i serveis socials.  El col·lectiu de persones aturades que no han treballat anteriorment també puja.

El descens de l’atur al conjunt de Catalunya aquest maig ha estat de només un 0,75% en relació a l’abril. En termes anuals però, les llistes d’aturats continuen creixent i acumulen prop d’un 6% més d’aturats. En concret, la crisi que deixat sense feina a 35.590 persones més entre el maig del 2011 i el mateix mes d’aquest any.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here