La plataforma ‘Aturem Eurovegas’, entitats socials, veïnals i ecologistes destaquen les conseqüències ambientals que tindria la instal·lació del macrocomplex al Delta del Llobregat i critiquen l’opacitat del Govern

NO EUROVEGASMembres de la plataforma ‘Aturem Eurovegas’ han traslladat aquest diumenge el seu rebuig al projecte a la plaça de Sant Jaume. La concentració ha aplegat unes 3000 persones segons els organitzadors, mentre que la guàrdia urbana xifra l’assistència en 700.

A més de pancartes i cartells, els manifestants han portat hortalisses provinents del Parc Agrari del Baix Llobregat, sobretot carxofes, que s’han erigit en símbol de la reivindicació. Les entitats socials, veïnals i ecologistes que han promogut l’acte de protesta han posat de manifest les conseqüències ambientals que tindria la instal·lació d’Eurovegas al Delta i han criticat l’opacitat del Govern de CiU durant tot el procés de negociació amb els promotors del complex.

Un dels portaveus de la plataforma ‘Aturem Eurovegas’, Raul Bastida, ha deixat clar que no estan d’acord amb les negociacions que el Govern està portant a terme amb el magnat nord-americà Sheldon Adelson. Segons ha dit, Eurovegas proposa el mateix model basat en l’especulació urbanística i financera que ha portat Catalunya i l’Estat a la situació de crisi actual. Bastida, també ha posat de manifest l’impacte territorial que tindria la instal·lació del macrocomplex al Delta del Llobregat, una zona que, segons ha dit, està en el punt de mira de molts especuladors. A més, ha criticat la manca d’informació per part de l’executiu català.

A la concentració hi han participat l’alcalde del Prat del Llobregat, Lluís Tejedor i diversos regidors de les poblacions que podrien quedar directament afectades per el projecte. També representants d’ICV-EUiA i ERC com Joan Herrera, Jordi Miralles i Jaume Bosch, o Joan Tardà i Anna Simó respectivament.

L’ecosocialista Joan Herrera ha destacat que Eurovegas és “un disbarat” perquè proposa el mateix model “que ens ha portat a la crisi”, trinxaria el territori i es carregaria el parc agrari.

Herrera ha argumentat, a més, que la instal·lació del complex de l’oci comportaria un “negoci bastant obscur”, constituiria una crida perquè vinguessin les màfies a blanquejar diner i incrementaria les ludopaties.

Per la seva banda, la portaveu d’ERC al Parlament, Anna Simó, ha assenyalat que aquest projecte suposaria “pa per avui i gana per demà”. Simó ha criticat que el Govern opti pel “tot s’hi val” abans de saber el nombre de llocs de treball que comportaria, els costos per a l’administració catalana o sense tenir en compte les conseqüències ambientals.

La dirigent republicana ha dit que el complex fins i tot tindria conseqüències negatives sobre el sector turístic i hoteler barceloní perquè pot suposar una competència important per l’oferta existent i comportar una baixada dels preus.

Simó ha volgut fer evident que les zones on s’instal·len aquest tipus de projectes no tenen altra possibilitat de desenvolupament econòmic. Aquest no és, ha dit, el cas de Catalunya. Tant Herrera com Simó han criticat l’actitud que està tenint l’executiu català amb aquesta qüestió. En aquest sentit, han lamentat sobretot l’opacitat amb què ha afrontat les negociacions amb Las Vegas Sans Corporation.

La protesta d’aquest diumenge arriba en una setmana en la que s’han intensificat els rumors que apunten que el complex d’oci podria tenir com a emplaçament definitiu Catalunya i no Madrid. Les especulacions es van animar dimecres quan un periodista que participava a un programa d’Antena 3 va declara que Eurovegas s’instal·laria definitivament a territori català, encara que posteriorment fonts de la pròpia companyia d’Adelson -Las Vegas Sands- van negar “categòricament” aquestes informacions.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here