La visita s’emmarca en el procés de valoració que està portant a terme la UNESCO per dictaminar si el Parc Geològic i Miner de la Catalunya Central forma part de la Xarxa de Geoparcs Europea

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]A[/dropcap]vui les Coves del Salnitre de Collbató estan sent visitades per avaluadors de la Xarxa de Geoparcs Europea de la UNESCO. Les Coves del Salintre formen part del Parc Geològic i Miner de la Catalunya Central, que agrupa diferents centres d’acollida de visitants i centres associats que conjuntament fan tasques de divulgació del patrimoni geològic d’aquestes comarques.

Els avaluadors europeus provinents de Grècia i Irlanda tenen l’encàrrec de visitar tots els equipaments i recursos que formen part del Parc Geològic i Miner de la Catalunya Central iniciant el seu recorregut a les coves del Baix Llobregat. Posteriorment, visitaran també Mura, Súria i el Museu de Geologia Valentí Masachs a Manresa i demà s’han previst visites a les Coves del Toll, al CAT de Sallent i el CACIS (Centre d’Art Contemporani i Sostenibilitat del Forn de Calç).

Durant el mes de juny els avaluadors visitaran d’altres centres que han presentat candidatura. La previsió, segons el calendari de treball fixat, és que de cara a la tardor la UNESCO dictamini si el Parc Geològic i Miner de la Catalunya Central forma part de la Xarxa de Geoparcs Europea. L’entrada del parc català a la xarxa és un pas fonamental per tal d’aconseguir que aquest espai esdevingui un referent del geoturisme.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here