El Bateig de la Colla Infantil de Diables de Molins de Rei es va celebrar a principis del mes de juny, en el marc del 30è aniversari de l’Esplai l’Agrupa

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]M[/dropcap]Molins de Rei disposa des d’aquest mes d’una nova Colla Infantil de Diables, que sorgeix vinculada a la Colla de Diables de Molins de Rei, l’Agrupa. La Colla Infantil s’està organitzant des de finals de l’any passat i un dels seus principals objectius és formar i educar en la cultura catalana del món del foc i els correfocs. La Colla, que ja va tenir presència en l’edició de la Fira de la Candelera d’enguany, compta actualment amb 48 infants i joves de la vila, i d’altres que ja hi volen formar part.

Abans de poder sortir en el Correfoc, tots els components de la Colla, així com els seus pares i mares, van realitzar un procés de formació i acreditació, d’acord amb l’actual normativa vigent d’ús del foc i dels correfocs. Tots els membres de la Colla tenen un carnet que els acredita com a Diables.

Colla Infantil Molins de Rei
Colla Infantil de Diables de Molins de Rei | Foto: Òscar Navarro

La implicació i participació de les famílies en els correfocs és del tot imprescindible. Per això la Colla Infantil s’organitza en Comissions on tots els adults tenen un paper important per aconseguir un bon funcionament i per poder realizar els Correfocs amb total seguretat, minimitzant els riscos que puguin sorgir arran de la pròpia activitat.

El Bateig de Foc de la Colla va consistir en la realització d’un petit acte inicial on l’actual i antics Caps de Colla dels Diables de l’Agrupa van donar les forques i les baquetes als components de la Colla Infantil per poder cremar carretilles i tocar la percussió. Després d’aquesta entrega es va iniciar el Correfoc, amb la música dels Grallers de Molins de Rei, i la presència de les Colles Infantils “Les Espurnes de Castellar del Vallès” i els “Àngels Diabòlics” de Sant Vicenç dels Horts. També van participar al Correfoc altres  grups de foc de Molins de Rei, com El Camell , L’Entxuscat i El Cuc.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here