Coincidint amb la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, l’escola Montseny acollirà demà la presentació de la Cooperativa energètica “Som Energia”

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a Setmana Europea de l’Energia Sostenible és una iniciativa de la Comissió Europea i l’Agència Executiva de Competitivitat i Innovació, que es celebra del 18 al 22 de juny del 2012. Té com a objectius presentar les activitats dedicades a l’eficiència energètica i les energies renovables, difondre les millors pràctiques, inspirar noves idees i construir aliances per ajudar a satisfer les necessitats energètiques de la UE i els objectius climàtics.

“Som Energia” va iniciar les seves activitats fa un any i mig i ja compta amb més de 2800 socis. En declaracions a Ràdio Desvern, Marc Roselló representant de la cooperativa, considera que el context de crisi econòmica pot ser una oportunitat perquè creixin les alternatives al model actual.

Roselló considera que els moviments verds han de sorgir de base, ja que els governs estan massa condicionats pels interessos de les grans empreses.

En aquest sentit, des de “Som Energia” aposten per un model energètic descentralitzat, sense grans centrals productores. Segons fonts de “Som Energia”, el séu objectiu és ser una cooperativa sense ànim de lucre que reuneixi a milers de persones amb el desig de canviar el model energètic actual i treballar junts per assolir un model 100% renovable.

“No hem d’esperar a que els governs ho facin per nosaltres, ho podem fer nosaltres mateixos, si ens ho proposem. Si cadascú de nosaltres demana consumir energia verda a casa nostra, a la llarga ens hauran d’escoltar. Si cadascú de nosaltres inverteix una petita quantitat és possible engegar projectes de generació a partir de fonts renovables (Biogàs, solar, vent, etc.) de manera independent, sense dependre de res més, només de la nostra voluntat. Som Energia vol ser una eina que permeti caminar cap al futur que volem, i que comencem a fer-ho a partir d’ara mateix!”, diuen a la seva pàgina web.

Roselló també creu que s’ha de cercar un model que acabi amb la dependència energètica envers altres països.

En declaracions a elBaix.cat, un dels membres de la cooperativa “Som Energia”, el filòsof, sociòleg i expert en conflictes socioecològics Joaquim Sempere, va donar la seva opinió sobre la possible instal·lació d’Eurovegas a Catalunya. Davant la pregunta “Eurovegas sí o Eurovegas no”, Sempere va respondre: “per mi, Eurovegas no, de cap de les maneres”.

L’acte de presentació de la cooperativa “Som Energia” està programat per dijous a les 19:30h, a l’escola Montseny de Sant Just.

Altres poblacions del Baix Llobregat celebren la Setmana Europea de l’Energia Sostenible

Pallejà

Avui tindran lloc diferents activitats al voltant de l’enegia i el seu consum, ja que Pallejà se suma a les activitats del Dia de l’Energia. La jornada començarà a les 10 h amb un col·loqui a través de Ràdio Pallejà (107.8 FM) al voltant de les actituds que podem prendre a les nostres llars per a estalviar energia.

Ja a la tarda, a partir de les 17 h a la plaça del Castell estan programats diferents tallers infantils per tal d’ensenyar, d’una manera lúdica què és l’energia, de quines fonts disposem i diferents formes d’estalviar-ne. Al vespre, a les 20 h, se celebrarà al Castell, el Consell participatiu de medi ambient de Pallejà. En aquesta ocasió aquest estarà obert a ciutadans i ciutadanes que estiguin interessats en els temes ambientals i hi vulguin participar.

Cornellà

Fins el dissabte, 23 de juny, el departament de medi ambient ha preparat un seguit d’activitats, entre les quals destaca la projecció d’una pel·lícula sobre la revolució de les energies sostenibles i una exposició sobre aquest mateix tema. “Actuem amb energia” és el nom de la mostra que es va presentar al Parc Esportiu Llobregat per a conscienciar als usuaris i usuàries de les alternatives sostenibles que existeixen per reduir el consum d’energies. Aquesta mostra estarà oberta fins el divendres22 de juny, en l’horari habitual del centre.

L’exposició “Actuem amb Energia” mostra com, a partit d’un recurs que es troba a la natura, es pot encendre un llum, els avantatges i els inconvenients derivats d’aquest procés i les conseqüències econòmiques de l’ús de les energies sostenibles. La exposició està dividida en cinc punts: aspectes generals de les energies, dades i curiositats sobre l’ús i el consum d’energies i accions per a estalviar energia a Catalunya.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here