La Diputació de Barcelona considera que Eurovegas podria tenir una “repercussió positiva” per al Baix Llobregat

La Diputació de Barcelona considera que Eurovegas podria tenir una “repercussió positiva” per al Baix Llobregat

Així es pot llegir en la resposta que la corporació ha fet a una bateria de preguntes per escrit d’ICV-EUiA sobre Eurovegas

En el darrer ple de la Diputació de Barccelona, celebrat aquesta setmana, el Govern de la corporació (CIU i PP) va respondre per escrit a una bateria de preguntes realitzades pel grup ICV-EUiA sobre la possible instal·lació del macro-projecte de casinos de Sheldon Adelson, Eurovegas, al Baix Llobregat.

Emparant-se en les elevades taxes d’atur a la comarca del Baix Llobregat i les seves implicacions socials, la resposta del Govern de la Diputació de Barcelona afirma que “qualsevol iniciativa que generi ocupació té una repercussió directa i positiva en el model social dels municipis”.

El Govern de la corporació afirma en el text que cal tenir en compte i estudiar detingudament qualsevol projecte que vagi en la línia de creació de llocs de treball i assumeix que la instal·lació al Baix Llobregat d’un projecte d’aquestes característiques “afectarà al desenvolupament econòmic i la promoció turística de tot el territori”.

En la seva resposta, la Diputació admet que no disposa de suficient informació i que es “valorarà qualsevol projecte a partir d’una informació contrastada i no basada en rumors”.

“Considerem l’actitud de la Diputació, com a mínim, irresponsable. Creiem, a més, que la resposta és insuficient i demostra un desconeixement i un desinterès impropis del principal govern local del país”, afirma Arnau Funes, president del grup d’ICV-EUiA a la Diputació de Barcleona.

A la pregunta d’ICV-EUiA sobre com actuaria la Diputació per protegir el Parc Agrari del Llobregat, donat que n’és la principal finançadora i impulsora, la corporació s’ha limitat a citar el Consorci del Parc Agrari, sense respondre si es realitzarien accions per protegir aquests espais d’alt valor agrícola i ambiental.

El grup ecosocialista també s’ha mostrat sorprès pel fet que la resposta del Govern de la Diputació estava signada pel coordinador general, Francesc Xavier Forcadell, enlloc de pel president o pel vicepresident de Territori i Sostenibilitat. “Sembla que ningú vol assumir cap responsabilitat en el tema i s’evidencia una subordinació de la Diputació  a la Generalitat inadmissible i inexistent fins ara”, afirma Arnau Funes.

Deixa un comentari

© 2012 - elBaix.cat  |  Un projecte de Social Mirror i desenvolupat per Cabans

Tornar adalt