Emparant-se en la legislació vigent, l’Associació ha sol·licitat al President de la Generalitat informació sobre les actuacions respecte a Eurovegas

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]E[/dropcap]l passat dimarts, l’Associació Catalana de Juristes Demòcrates (ACJD) va adreçar a la Presidència de la Generalitat una petició formal reclamant accès a la informació sobre Eurovegas de què disposa el Govern.

“Es detecta una evident opacitat per part de la Generalitat de Catalunya, que no és democràticament aceptable en relació amb un projecte que una vegada engegat tindria una repercussió mediambiental, económica, social i cultural incalculables i que en tot cas seria irrevocable”, es pot llegir en la petició presentada per Juristes Democràtes.

L’Associació denuncia que la informació oficial que s’ha fet arribar a la ciutadania en relació a Eurovegas “és pràcticament inexistent” i que, quan s’ha donat alguna dada, “sempre ha estat amb una deliberada i calculada indeterminació”.

La petició d’informació s’empara en la legislació sobre drets d’accès a la informació en matèria de medi ambient i reclama la vista de l’expedient o expedients corresponents a les actuacions adreçaes a l’establiment del complex Eurovegas al Baix Llobregat.

“L’establiment del complex Eurovegas al Delta del Llobregat pot lesionar de forma irreversible diferents espais i recursos protegists, entre ells el Parc Agrari del Llobregat, els aqüífers del Delta i la Vall Baixa del Llobregat, els aiguamolls, les Zones d’Especial Protecció per als Ocells, etc., tots ells d’alt valor mediambiental i, al mateix temps, sòcio-econòmic”, afirmen des de Juristes Democràtes.

La legislació vigent preveu un sistema de garanties per tal que aquesta informació sigui proporcionada. A aquest efecte, la llei també preveu que si l’administració no proporcionés la informació en el termini i forma prevista es podria demanar la intervenció dels Tribunals de Justícia.

La sol·licitud de Juristes Democràtes urgeix al President a respondre la seva petició d’informació “quan abans millor” i, en tot cas, “dins del termini ordinari d’un mes” que estableix a legislació.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here