Així es pot llegir en la resposta que la corporació ha fet a una bateria de preguntes per escrit d’ICV-EUiA sobre Eurovegas

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]E[/dropcap]n el darrer ple de la Diputació de Barccelona, celebrat aquesta setmana, el Govern de la corporació (CIU i PP) va respondre per escrit a una bateria de preguntes realitzades pel grup ICV-EUiA sobre la possible instal·lació del macro-projecte de casinos de Sheldon Adelson, Eurovegas, al Baix Llobregat.

Emparant-se en les elevades taxes d’atur a la comarca del Baix Llobregat i les seves implicacions socials, la resposta del Govern de la Diputació de Barcelona afirma que “qualsevol iniciativa que generi ocupació té una repercussió directa i positiva en el model social dels municipis”.

El Govern de la corporació afirma en el text que cal tenir en compte i estudiar detingudament qualsevol projecte que vagi en la línia de creació de llocs de treball i assumeix que la instal·lació al Baix Llobregat d’un projecte d’aquestes característiques “afectarà al desenvolupament econòmic i la promoció turística de tot el territori”.

En la seva resposta, la Diputació admet que no disposa de suficient informació i que es “valorarà qualsevol projecte a partir d’una informació contrastada i no basada en rumors”.

“Considerem l’actitud de la Diputació, com a mínim, irresponsable. Creiem, a més, que la resposta és insuficient i demostra un desconeixement i un desinterès impropis del principal govern local del país”, afirma Arnau Funes, president del grup d’ICV-EUiA a la Diputació de Barcleona.

A la pregunta d’ICV-EUiA sobre com actuaria la Diputació per protegir el Parc Agrari del Llobregat, donat que n’és la principal finançadora i impulsora, la corporació s’ha limitat a citar el Consorci del Parc Agrari, sense respondre si es realitzarien accions per protegir aquests espais d’alt valor agrícola i ambiental.

El grup ecosocialista també s’ha mostrat sorprès pel fet que la resposta del Govern de la Diputació estava signada pel coordinador general, Francesc Xavier Forcadell, enlloc de pel president o pel vicepresident de Territori i Sostenibilitat. “Sembla que ningú vol assumir cap responsabilitat en el tema i s’evidencia una subordinació de la Diputació  a la Generalitat inadmissible i inexistent fins ara”, afirma Arnau Funes.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here