L’Ajuntament ha anunciat diverses mesures que entraran en vigor els propers mesos per potenciar la recuperació econòmica de Gavà

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]A[/dropcap] partir del mes de setembre es posaran en marxa les primeres mesures del Pla de Promoció de l’Activitat Econòmica de Gavà, que ha de permetre enfortir la promoció del municipi com a ciutat de negocis i consolidar el teixit econòmic actual.

Una de les accions més destacades, que s’aprovarà definitivament després de l’estiu, consisteix en una subvenció del 50% de l’import de la taxa d’obertura a comerços i indústries. A aquesta bonificació s’hi podrà afegir, a més, una altra addicional d’un 30% si es dóna feina a fins a 5 empadronats/des a Gavà, i del 50% si es dóna feina a 6 o més gavanencs o gavanenques. En aquest darrer cas, doncs, s’arribaria al 100% de subvenció en la taxa.

La bonificació s’aplicarà ja sigui un local comercial, una nau al polígon industrial o un negoci que es trasllada des d’un altre municipi, i es farà extensiva també a l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) per adequació del local.

“Aquest Pla evidencia que el Consistori vol prendre la iniciativa per tal de generar economia productiva a Gavà. Tenim l’objectiu clar i decidit de generar ocupació local i activar l’economia de la nostra ciutat”, afirma Joaquim Balsera, alcalde de Gavà.

Paral·lelament l’Ajuntament també està treballant el Pla de City Màrqueting, que té la finalitat de definir el posicionament estratègic de Gavà per atraure noves activitats econòmiques. El Pla ha de servir per impulsar accions que enforteixin les polítiques de promoció econòmica i generar un context de col·laboració, reflexió i disseny d’estratègies que millorin la competitivitat del territori.

També amb l’objectiu d’atraure noves activitats econòmiques al municipi, el Consistori posarà en marxa el Projecte de comercialització dels locals comercials i naus industrials sense activitat. Així, es crearà un cens de locals disponibles, tant comercials com naus industrials, i es posarà en contacte a través d’aquesta base de dades als que busquen espais amb els propietaris dels espais.

De cara a principis de 2013 veurà la llum un nou portal econòmic que aglutinarà els continguts relacionats amb la promoció de la ciutat des del punt de vista econòmic i es posarà en marxa l’Oficina d’Atenció a l’Empresa, que s’ha de convertir en l’espai de referència per a la gestió i l’atenció de les tramitacions, la Finestreta Única Empresarial, i el Projecte de Suport a nous projectes empresarials.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here